Kavárna ve Špalíčku by měla otevřít v červnu

Kavárna ve Špalíčku by měla otevřít v červnu
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Od konce června 2015 nefunguje Kavárna ve Špalíčku. Útočiště milovníků dobré kávy i zábavy mělo od září 2015 provozovat Muzeum a galerie Prostějovska. Do dnešního dne se tak ale nestalo. Podle nejnovějších informací by kavárna měla začít fungovat od června letošního roku. 

Zřizovatelem Muzea a galerie Prostějovska je Olomoucký kraj. Podle zřizovací listiny muzeum nemělo povolení provozovat hostinskou činnost, což krajští zastupitelé napravili až 18. prosince 2015. „Zastupitelstvo  schválilo dodatek zřizovací listiny Muzea a galerie v Prostějově v části doplňková činnost. Zastupitelé odsouhlasili, že MGP může provozovat hostinskou činnost a další, pro kavárnu potřebné, navazující činnosti. Tento souhlas byl základním předpokladem pro zřízení muzejní kavárny,“ sdělila v únoru 2016 PvNovinkám Kamila Navrátilová, tisková mluvčí Olomouckého kraje. Vlastní podnikatelský záměr na zřízení muzejní kavárny v objektu Špalíček musel podle jejích slov dále projít schvalovacím procesem a připomínkovým řízením v rámci krajského úřadu.

V říjnu 2016 zaslal ředitel Muzea a galerie Prostějovska Daniel Zádrapa na kraj oficiální žádost o schválení záměru financování kavárny. "Vzhledem k říjnovým volbám do krajského zastupitelstva se touto žádostí bude zabývat až nově zvolená krajská rada,“ sdělila redakci odpověděla Kamila Navrátilová.

Je březen 2017, kavárna je stále mimo provoz. Podle Navrátilové se do ní život vrátí v červnu 2017, po dlouhých dvou letech, kdy ležely prostory ladem. Provozovat ji bude muzeum. "Zaměstnanec muzea," doplnila mluvčí. 

Místo pravidelného příjmu v podobě nájmu za prostory tak Muzeum žádá o dotace na pořádání výstav i město Prostějov. (ber)

 

Komentáře

Takže zaměstnanec=provozovatel ve státním podniku, přestože má provozní dobu do 19.00 hodin, ve 23.30 dál vesele podniká. Hlavně, že všichni majitelé soukromých zahrádek v celém Prostějově musí ve 22:00 hodin své hosty poslat domů.
Každý soukromý podnikatel by platil nemalou pokutu za porušování provozní doby.

Takže to byl ten hlavní důvod, že zrušili pronájem výborně zavedené a útulné kavárny paní Valentové - aby si to mohl provozovat nějaký zaměstnanec!
Proboha,hlavně ať ji neprovozuje "madam Husaříková",to by nám káva zhořkla v ústech!!

Poslat nový komentář