Národní dům se dočká nové střechy

Národní dům se dočká nové střechy
ilustrační foto

Kompletní rekonstrukce střechy, která udělá rázný konec zatékání do budovy Národního domu, už má svého budoucího zhotovitele. Rada města Prostějova, na základě doporučení hodnotící komise pro posouzení a hodnocení nabídek v zadávacím řízení „Národní dům – oprava střechy“ jako ekonomicky nejvhodnější vybrala nabídku společnosti H&B delta Vsetín. Komise hodnotila trojici nabídek a jmenovaná společnost plně vyhověla všem podmínkám zadávacího řízení a nejlépe naplnila hodnoticí kritéria.

„Konkrétně se bude jednat o celkovou rekonstrukci střechy budovy a zajištění její plnohodnotné funkčnosti a životnosti. Celková vysoutěžená hodnota veřejné zakázky je téměř 7,7 milionu korun bez DPH,“ uvedl první náměstek primátorky Zděnek Fišer s tím, že stavební práce budou financovány výhradně z prostředků města. Do návrhu rozpočtu města pro rok 2018 bude navržena odpovídající částka na dofinancování zakázky v souladu s výsledkem zadávacího řízení a průběhem stavebních prací.

Práce by měly být zahájeny nejpozději do 1. 4. 2017, práce plánované v roce 2017 musí být dokončeny do 30. 8. 2017. Zahájení prací v roce 2018 musí být nejpozději do 1. 4. 2018, ukončení plnění a předání díla nejpozději do 30. 8. 2018.

Opravy komplikuje skutečnost, že budova Národního domu je památkově chráněna. Byla prohlášena národní kulturní památkou nařízením vlády ze dne 28. 4. 2008, je zapsána v Ústředním seznamu kulturních památek ČR. Všechny zásahy proto město musí konzultovat s památkáři. (red)

Poslat nový komentář