Přívalové deště poškodily v divadle nejvíce první patro

Přívalové deště poškodily v divadle nejvíce první patro
ilustrační foto

Plíseň, vlhko, poničené zdi a podlahy. To jsou následky červencových přívalových dešťů, které poškodily i prostějovský Národní dům. Škody se stále odstraňují.

"Nejvíce škod voda nadělala v 1. patře divadla, kde jsou Kyselovy salonky a divácké šatny, v přednáškovém sále a v modrém salonku," sdělila PvNovinkám ředitelka divadla Jana Maršálková. Podle jejích slov se od 11. července místnosti vysušují. 

Příští týden nastupuje firma na malování, které proběhne na těch místech, která budou opravdu zcela suchá. Opravy nástěnných maleb v Kyselových saloncích musí posoudit restaurátoři.

"Parkety v modrém salonku jsme zatím nemohli nijak řešit, odborná firma nám sdělila, že musíme počkat dva měsíce na úplné vyschnutí dřeva (to bude po 10. září), a potom podle stavu se buď parkety jen zbrousí nebo se budou muset zčásti vyměnit," dodala ředitelka.

Všechny opravy, včetně uklízení po opravách, musí podle Maršálkové divadlo zajistit tak, aby nezasáhly do akcí, které jsou naplánovány na měsíc září nebo případně i říjen. (ber)

 

Poslat nový komentář