Národní dům podal trestní oznámení na bývalého ředitele

Národní dům podal trestní oznámení na bývalého ředitele
ilustrační foto

Ve středu 30.09.2020 podala olomoucká právní kancelář Ritter-Šťastný, zastupující v této věci společnost Národní dům Prostějov, o.p.s. na základě pověření současného ředitele, které bylo iniciováno správní a dozorčí radou této společnosti, trestní oznámení na bývalého ředitele obecně prospěšné společnosti Národní dům Prostějov Jiřího Hlocha.

Stalo se tak bezprostředně poté, co byla ukončena podrobná kontrola účetnictví do data působení bývalého ředitele ve funkci ředitele společnosti. Vzhledem k tomu, že v působnosti správní rady je dbát na zachování účelu, pro který byla obecně prospěšná společnost založena, a na řádné hospodaření s jejím majetkem, přistoupila správní rada okamžitě, jak nabyla podezření na pochybení, k odvolání bývalého ředitele z funkce.

"Důvodem odvolání byly nejen stížnosti žáků školy a jejich zákonných zástupců na nevhodné chování ředitele, ale také zcela nevyhovující ekonomická situace v Národním domě, kterou zjistila správní a dozorčí rada poté, co jí byla začátkem června předložena ke schválení Výroční zpráva a auditovaná účetní závěrka za rok 2019. Zpráva za loňský rok, která byla ukončena záporným zůstatkem, vedla správní radu k požadavku na předložení a následné důkladné prověření dalších dokladů a výstupů, a to za měsíce leden a únor roku 2020. Zjištěné informace vedly správní radu k odvolání ředitele a provedení okamžitých inventur přímo v den jeho odvolání", uvedla Milada Sokolová, předsedkyně správní rady společnosti.

Další kroky byly již činěny na základě postupu doporučeného právní kanceláří Ritter-Šťastný s cílem zajistit co nejlépe pozici společnosti pro náhradu škody ze strany bývalého ředitele společnosti.

"Časová posloupnost, přepočítávání, dohledávání výsledků, zpracování mimořádné inventury, kontrola pracovněprávních vztahů a vypracování obou závěrečných zpráv bylo časově náročné. V současné době je možné informace pokládat za zjištěné a úplné, způsobilé k informování veřejnosti, což nebylo do tohoto okamžiku vhodné a žádoucí, protože by to oslabilo pozici společnosti při vymáhání škody vůči bývalému řediteli. Účetní kancelář informace průběžně aktualizovala", uvedl předseda dozorčí rady společnosti, Miloš Sklenka. (red)

Poslat nový komentář