Škodovka narazila do domu. Řidič zemřel na místě

Škodovka narazila do domu. Řidič zemřel na místě
Foto Policie ČR

Ve středu krátce před šestou hodinou ranní přijali policisté oznámení na linku 158 o vážné dopravní nehodě, při které osobní vozidlo narazilo do domu v obci Hranice, místní část Velká.  Řidič na místě podlehl zranění.

„Starší řidič, ročník 1959, jel s vozidlem Š Roomster ve směru od centra obce k ulici Potštátská. Při řízení ale jízdu z doposud neznámých příčin nezvládl a narazil do neobydlené části domu stojícího u komunikace. Řidič byl z vozidla vytažen, ale i přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce a na místě zraněním podlehl,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Podle jejich slov byla u zemřelého nařízena soudní pitva. „Předmětem šetření bude i možnost náhlé zdravotní indispozice řidiče,“ dodala mluvčí.

Vůz narazil do neobydlené části domu. „Jelikož byla jedna z nosných zdí budovy nárazem poškozena, museli jsme ji stabilizovat a zabezpečit tak, aby nedošlo k dalšímu zřícení a ohrožení obyvatel. Na místo velitel zásahu proto povolal speciální kontejner s vybavením určeným pro stabilizaci budov. Dřevěnými vzpěrami jsme narušenou část obvodového zdiva zajistili a místo jsme opáskovali. Objekt jsme předali majiteli,“ doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová. Po zaměření a vyšetření příčin a okolností nehody PČR se o odtah vozu postarala odtahová služba. (red)

Poslat nový komentář