Na nastávající maminky čekají v Nemocnici Prostějov nová porodní lůžka

Na nastávající maminky čekají v Nemocnici Prostějov nová porodní lůžka
ilustrační foto Nemocnice Prostějov

Dvě nová porodní lůžka pro gynekologicko-porodnické oddělení pořídila aktuálně Nemocnice Prostějov. Sloužit budou maminkám při spontánních porodech a ročně by je mohlo využít více než 700 žen.

Nová porodnická lůžka AVE2 funkčně propojují individuální požadavky rodičky na komfort, bezpečí a pohodlí, s odbornými potřebami zdravotníků – navíc s důrazem na estetický a funkční design celého výrobku.

„V první době porodní poskytují lůžka potřebný komfort i podporu při rozličných úlevových polohách, ve druhé době porodní zase nabízejí možnost mnoha pohodlných i efektivních poloh k samotnému porodu,“ vysvětluje Martin Balák, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že lůžka jsou vybavena širokou škálou příslušenství, které umožňuje právě variabilní polohování, a tudíž i celou sérii poloh pro samotný porod.

„Lůžka AVE umožňují porod v pololeže s oporou o chodidla či lýtka, v leže na boku, ve vzpřímené poloze, v sedě s využitím hrazdy, v polosedě, v poloze na všech čtyřech i v polosedě s asistencí partnera,“ vyjmenovává Balák s tím, že možnost volby porodní polohy je v současnosti jednou z priorit maminek a Nemocnice Prostějov jim v tomto ohledu ráda vychází vstříc.

Zdravotníci pak na lůžkách oceňují navíc i jednoduchou manipulovatelnost bez fyzické námahy, snadné a rychlé čištění bezešvého antibakteriálního povrchu i širokou variabilitu nastavení.

Investice do obměny porodních lůžek vyšla na více než milion korun, přičemž novými lůžky byly v Nemocnici Prostějov nahrazeny staré kusy, které v nemocnici sloužily téměř 20 let. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář