Nemocnice zmodernizovala infekční oddělení, pacientům tak nabídne větší pohodlí

Nemocnice zmodernizovala infekční oddělení, pacientům tak nabídne větší pohodlí
foto Nemocnice Prostějov

 

Prostějovská nemocnice, která je členem skupiny AGEL, zmodernizovala své infekční oddělení. Dva nové pokoje i kancelář nabídne větší pohodlí nejen pacientům, ale také zdejšímu personálu, který se navíc rozrostl o další tři zaměstnance. Tříměsíční rekonstrukce, díky které nabízí infekční oddělení svým pacientů i vlastní knihovnu, přišla na jeden milion korun. Polovinou finančních prostředků se na rekonstrukci podílel Olomoucký kraj.

„Díky této rekonstrukci se jednoznačně zvýšil komfort pacientů. A to nejen kvůli zvýšenému počtu lůžek, ale také díky rozšíření řad našeho zdravotnického personálu. Kvůli navýšení lůžkové kapacity jsme přijali další tři zaměstnance. O pacienty se tak na oddělení nyní stará celkem 19 lidí,“ uvedl primář infekčního oddělení prostějovské nemocnice MUDr. Zdeněk Prokeš s tím, že kapacita oddělení byla zvýšena o další čtyři lůžka, celkem tak oddělení disponuje 30 lůžky. Podle primáře přinesla modernizace také určité zlidštění v podobě volnějších návštěv pro některé pacienty. I když ne vždy je návštěva rodiny možná, dokáže přece jen oddělení vyjít teď pacientům vstříc častěji. „Z původních kanceláří jsme vybudovali dva nové dvoulůžkové pokoje, které jsou vybaveny sociální zařízením, novými stoly a židlemi. Jeden z těchto pokojů je koncipován jako nadstandardní s LCD televizorem, ledničkou a připojením k internetu,“ přibližuje primář s tím, že modernizaci ocení hlavně ti pacienti, kteří si kvůli své nemocnic musí na oddělení poležet často déle než týden a nesmějí svůj pokoj opustit.

Během přestavby kanceláří na nové pokoje pro pacienty došlo k výměně radiátorů a některých oken. Opraveny byly také rozvody vody.  Z nových prostor se těší také personál zdejšího oddělení, zázemí bylo přestavěno z původních prostor očního oddělení. Nové kanceláře se dočkal jak primář, tak vrchní sestra.

Přestavba infekčního oddělení byla podle primáře Prokeše nutná. V současné době se totiž ukázalo, že potřeba infekčních lůžek v Olomouckém kraji je vyšší, a to i z důvodu, že infekční oddělení prostějovské nemocnice je v podstatě jediné fungující oddělení v regionu. „ Navíc se mění také požadavky našich pacientů, kteří mají stále větší zájem o nadstandardní pokoje,“ dodal primář Prokeš.

Infekční oddělení v Prostějově má dlouholetou tradici a je jediné v kraji. O pacienty tak rozhodně nemá nouzi. „Ambulantně ošetříme okolo 3000 pacientů, provozujeme vakcinační centrum nebo poskytujeme poradenství před výjezdy do tropických a subtropických zemí,“ uzavírá primář.

 

 

Poslat nový komentář