Prostějovsko hlásí nejnižší nezaměstnanost

Prostějovsko hlásí nejnižší nezaměstnanost
ilustrační foto mapa

Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém kraji k 31. 8. 2017. Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl podobný – ve všech okresech došlo k poklesu počtu nezaměstnaných (nejvíce na Jesenicku – o 7,3 %, nejméně v okrese Olomouc – o 2,4 %).

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republikový průměr vykázaly čtyři okresy, nejvyšší byl v okresech Přerov (5,4) a Jeseník (5,1 %). Nejnižší podíl nezaměstnaných byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,9 %), který jako jediný vykazuje nezaměstnanost nižší než v ČR.

Na jedno volné pracovní místo připadalo v Olomouckém kraji 2,1 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Jeseník (3,7), nejméně naopak v okrese Prostějov (pouze 1,5 osoby na 1 volné místo).

Obory činností, které byly v tomto měsíci podpořeny prostřednictvím SÚPM – SVČ, byly zejména z oblasti služeb (obchod, kadeřnictví, kosmetické služby, provoz kavárny) a drobných řemesel.

Informace o vývoji nezaměstnanosti v ČR v elektronické formě jsou zveřejněny na internetové adrese http://portal.mpsv.cz/sz/stat (Zdroj MPSV)

 

Poslat nový komentář