Nejméně nezaměstnaných hlásí tradičně Prostějovsko

Nejméně nezaměstnaných hlásí tradičně Prostějovsko
ilustrační foto tabulka

Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci ke konci měsíce března 2018 eviduje celkem 17 618 uchazečů o zaměstnání. Celková nezaměstnanost je nejnižší od vzniku krajského uspořádání.

„Jejich počet je o 1 554 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je nižší o 7 228 osob. Jedná se o nejnižší nezaměstnanost od vzniku krajského uspořádání. Z tohoto počtu bylo 16 418 dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15 - 64 let. Bylo to o 1 498 méně než na konci předchozího měsíce. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku byl jejich počet nižší o 6 486,“ řekl Jaroslav Mikšaník, analytik trhu práce Úřadu práce České republiky, Krajské pobočky v Olomouci.

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republikový průměr vykázaly tři okresy, nejvyšší byl v okrese Jeseník (6,6 %), naopak nejnižší podíl nezaměstnaných byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,8 %), který jako jediný vykazuje nezaměstnanost nižší než v ČR.

V jednotlivých okresech nejvyšší počet uchazečů o zaměstnání na jedno volné pracovní místo připadal v okrese Jeseník (5,5), nejméně naopak v okrese Prostějov (pouze 1,2 osoby na 1 volné místo). (Zdroj UP)

Poslat nový komentář