Počet volných pracovních míst v okrese Prostějov je mírně vyšší než počet nezaměstnaných

Počet volných pracovních míst v okrese Prostějov je mírně vyšší než počet nezaměstnaných
ilustrační foto

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl podobný – ve všech došlo k poklesu nezaměstnanosti. Nejvíce se počet nezaměstnaných snížil v okrese Olomouc (o 127 osob); k největšímu procentuálnímu poklesu došlo na Jesenicku (o 6 %). 

Podíl nezaměstnaných osob - vyšší než je republiková hodnota - vykázal nově pouze jeden okres – Přerov (v dosavadním druhém okrese Jeseník klesl podíl nezaměstnaných osob na celorepublikovou hodnotu). Naopak nejnižší podíl nezaměstnaných osob byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,3 %).

Olomoucký kraj evidoval k 31. 8. 2021 celkem 9 279 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 96 vyšší, než v předchozím měsíci a o 1 265 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku. 

Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 1,5 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Přerov (2,3), naopak nejméně v okrese Prostějov (pouze 0,9 uchazeče o zaměstnání na jedno volné místo, čili počet volných pracovních míst v tomto okrese je mírně vyšší než počet nezaměstnaných). (Zdroj ÚP Olk)

 

Poslat nový komentář