Víte, kdo je obchodníkem roku? IKEA!

Víte, kdo je obchodníkem roku? IKEA!
ilustrační foto

 

Jedenáctý ročník ankety Obchodník roku vynesl do čela společnost IKEA ČR. Celkový vítěz i vítězové v jednotlivých sortimentních kategoriích byli určeni na základě výsledků rozsáhlého reprezentativního výzkumu společnosti Incoma GfK na vzorku 1000 respondentů z celé České republiky.

Hodnocenými parametry bylo spontánní jmenování prodejny („top of mind“), počet nakupujících a míra jejich věrnosti prodejně, důvěra zákazníků a spokojenost s vybranými parametry (sortiment, kvalita, personál, služby, uspořádání).

Absolutním vítězem jedenáctého ročníku se stala společnost IKEA Česká republika. Lidé při hlasování nejvíce oceňovali skladbu sortimentu společnosti, zda prodejna vykazuje i vysokou míru loajality a důvěry zákazníků. Na druhém místě se prosadila DM drogerie markt a třetí je drogerie Teta.

Cenu Obchodník s potravinami roku 2013 (hypermarkety, supermarkety, potraviny) letos díky vysoké loajalitě svých zákazníků vyhrál Kaufland.

Cenu Internetový obchodník roku 2013 obhájil portál Alza.cz.

Vítězem v kategorii Obchodník pro dům a zahradu 2013 (potřeby pro dům, zahradu a chovatele) se stalo OBI,

V kategorii Cena veřejnosti zvítězil Lidl. První místo mu zajistilo 22 354 hlasů lidí, kteří je dali prostřednictvím stránek www.obchodnik-roku.cz a SMS zpráv v průběhu prosince 2013 a ledna 2014. Mezi nejrůznější obchodníky rozdělili 153 973 hlasů. (red).

Poslat nový komentář