Prostějovskou ODS povede do voleb Milada Sokolová. Na kandidátce bude řada nezávislých osobností

Prostějovskou ODS povede do voleb Milada Sokolová. Na kandidátce bude řada nezávislých osobností
ilustrační foto

Prostějovští občanští demokraté v úterý podvečer rozhodli o sestavení kandidátky pro podzimní volby do Zastupitelstva města Prostějova.

Lídrem kandidátky se stala díky hlasování členů předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova a dosavadní zastupitelka Milada Sokolová. Na druhém místě bude kandidovat zastupitel, živnostník a zakladatel tříd pro nadané děti Tomáš Blumenstein. Na třetí místo kandidátky občanští demokraté nominovali doktoranda VUT a předsedu spolku Pomáháme tancem Tomáše Láznu.

Občanští demokraté půjdou letos do voleb s kandidátkou, na níž bude celá řada nestranických osobností. Na čtvrtém místě bude například kandidovat ředitel Střední odborné školy podnikání a obchodu Marek Moudrý, který již v současnosti jako nestraník zasedá v prostějovském zastupitelstvu. Na čelných místech kandidátky se objeví také ředitel Národního domu Jan Páleník, člen rady spolku PvFree.net Pavel Šmíd, spoluzakladatelka facebookové skupiny Maminky z Prostějova a okolí Petra Píchalová, režisér filmu Fotbalový Skřítek Michal Grepl, optik Radek Wagner, uzenář Jiří Petricius či provozovatelka Rodinného centra Lodička Jana Valentová.

„Oslovili jsme osobnosti, které mají blízko k našemu programu, a k naší radosti jsme se setkali s velmi pozitivní reakcí. Těší nás také zájem živnostníků a menších podnikatelů podpořit svou účastí naši kandidátku,“ uvedl předseda Místního sdružení ODS v Prostějově Jan Zatloukal, který bude sám kandidovat jako číslo 5. Mezi kandidáty nechybí ani místopředseda prostějovských občanských demokratů Julius Juhász.

„Kandidátka ODS a nezávislých osobností bude prosazovat konkrétní řešení, která pomohou nadále zlepšovat život v našem městě. ODS jde tentokrát do voleb z opozice, ale nechceme kvůli tomu jen vše kritizovat. V programu se zaměříme zejména na řešení parkování, rozšíření možností pro sport, kulturu a volnočasové aktivity, na podporu podnikání i řešení dopravy,“ uvedla Milada Sokolová.

Ing. Milada Sokolová je absolventkou oborů ekonomika a veřejná správa na Vysoké škole finanční a správní. Má již zkušenost s vedením Prostějova, protože v letech 2010 až 2014 zasedala v městské radě, kde se věnovala zejména otázkám kultury, cestovního ruchu a podnikání. Je vdaná a má tři děti. K její koníčkům patří četba, jízda na kolečkových bruslích a také zpěv, což potvrzuje svým členstvím v pěveckém sboru Proměny.

V roce 2008 stála u obnovení historického Okrašlovacího spolku města Prostějova a v čele tohoto velmi aktivního spolku stojí dodnes. Pod jejím vedením spolek do Prostějova přivedl řadu charitativních, kulturních, sportovních i zábavných akcí. Spolu s kolegy pořádá například oblíbený Restaurant day, Familiádu, hodovou módní přehlídku nebo iniciovala vznik Knihobudek. Prosadila také například výzdobu městských hradeb, která připomíná zaniklé židovské uličky. V roce 2017 získala titul Žena regionu Olomouckého kraje. (red)

Poslat nový komentář