Ohlédnutí za bazárkem dětského oblečení

Ohlédnutí za bazárkem dětského oblečení
ilustrační foto Jana V.

Bazárek dětského zboží, který se konal minulou sobotu 11. března v sokolovně na Skálově náměstí, přilákal opět několik stovek návštěvníků. 

Padesátka prodávajících maminek zde nabízela oděvy a obuv pro děti do deseti let a samozřejmě i hračky, knížky, sportovní vybavení, hygienické potřeby, kočárky… Prostě vše, co je pro děti třeba. "Nabídka byla opět velmi pestrá a zajímavá", zhodnotila Jana Valentová z rodinného centra Lodička, které tuto akci pořádalo již pošesté. Bazárek se pomalu stává tradiční součástí jarního a podzimního programu ve městě, protože nenabízí jen možnost nákupu, ale také pobavení pro děti nakupujících maminek. I tentokrát děti bavil skákací hrad, užily si malování na obličej i výtvarnou dílnu vedenou tetami z Lodičky.

Akce má i charitativní cíle - neprodané věci mohou maminky věnovat Azylovému domu pro rodiče s dětmi, který je již tradičním partnerem projektu. "Jsme rádi, že můžeme tímto způsobem někomu pomoci a že na sběrném místě pro azylový dům vždy čeká na své nové majitele spousta krásných věcí. Dary do sbírky už dokonce přinášejí i některé nakupující maminky", říká Jana Valentová a dodává: "Letos se díky dobrovolné práci zaměstnanců a přátel Lodičky podařilo získat plnou dodávku věcí, které poslouží dobrému účelu. Děkujeme! A děkujeme také paní primátorce Aleně Raškové, která nad akcí převzala opět záštitu, paní Miladě Sokolové a Okrašlovacímu spolku města Prostějova za pomoc a podporu a všem dalším partnerům a dobrovolníkům, bez nichž by se bazárek nemohl uskutečnit".

Příští termín bazárku plánují organizátoři na říjen 2017, takže pokud jste o tuto akci přišli, jste srdečně zváni na další! (red)

Poslat nový komentář