Příprava stavby okružní křižovatky na Přikrylově náměstí startuje

Příprava stavby okružní křižovatky na Přikrylově náměstí startuje
ilustrační foto mapa

 

Radní na své poslední schůzi projednávali přípravu realizace stavby okružní křižovatky na Přikrylově náměstí. Rada města rozhodla zadat vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení formou výzvy jednomu zájemci, společnosti ATELIER DPK Brno.

"Tato firma již vypracovala v roce 2014 projektovou dokumentaci stavby pro územní rozhodnutí, a proto disponuje všemi potřebnými vstupními daty, znalostmi a informacemi, které jsou pro realizaci předmětné projektové dokumentace nezbytné," vysvětlil náměstek primátora Zdeněk Fišer s tím, že na pořízení projektové dokumentace pro stavební povolení je vyčleněna částka 200 tisíc korun.

Stavba křižovatky bude realizována ve spolupráci s Olomouckým krajem, vlastníkem komunikací. „Bude zvolen již osvědčený model společného projektu města a kraje podobně jako v případě rekonstrukcí křižovatek v Olomoucké a Dolní ulici, které se realizovaly v minulém roce. Kraj zafinancuje samotnou výstavbu vozovek, město pak úpravu chodníků, veřejné zeleně a inženýrských sítí,“ sdělil Fišer, podle kterého poslední jednání s vedením Kraje a jeho příspěvkovou organizací Správa silnic Olomouckého kraje, která bude realizátorem stavby, proběhlo v úterý 6. ledna 2015. „Výstavba okružní křižovatky na Přikrylově náměstí v tomto roce je zajištěna. Na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Prostějova byly na předmětnou investiční akci v roce 2015 vyčleněny finanční prostředky ve výši jeden milion korun, Olomoucký kraj vyčlenil 5 milionů“ potvrdil Fišer. Podle jeho slov by stavba měl být uvedena do provozu v červenci letošního roku. (ber)

Komentáře

Nezapomeňte tam dát značku "Konec kruhového objezdu", kdyby tam náhodou jely naše dámy náměstkyně z radnice !!

Jediná výhoda okružní křižovatky je ta,že se vrátíte tam,odkud jste přijeli !!!....:-)

Poslat nový komentář