Vedení města chystá úpravu semaforů v Olomoucké. Konečně

Vedení města chystá úpravu semaforů v Olomoucké. Konečně
ilustrační foto ber
Další fotky: 
Vedení města chystá úpravu semaforů v Olomoucké. Konečně

Interval cyklu semaforů regulujících dopravu v Olomoucké ulici bude pro motoristy příznivější. Změna se má týkat světelného signalizačního zařízení ve prospěch směru vozidel jedoucích do centra města, konkrétně v době od 14,00 do 16,30 hodin.

„Frekventovaná ulice se tak v dopravní špičce bude rychleji uvolňovat a věřím tomu, že se touto cestou alespoň trochu vyhneme kolonám, které jsou pro řidiče i životní prostředí velmi zatěžující," uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana. Úprava, jejímž výsledkem má být zkapacitnění směru do centra města, si vyžádá doplnění dalšího signálního programu s prodlouženou délkou cyklu.

„V současnosti je cyklus jízdy, tedy čas než naskočí stopka, nastaven na osmdesát sekund, nově to bude o deset více. Tím se prodlouží délka volna v hlavním směru po Olomoucké. Program také upraví koordinaci mezi Olomouckou a ulicí V. Outraty,“ vysvětlil Smetana.

Motoristé také upozorňují na dlouhé čekání po průjezdu vlaků u železničního přejezdu.

„Co se týká omezení času spuštěných závor, respektive prodlevy mezi jejich otevřením a zelenou v hlavním směru na Olomoucké, máme prověřeno, že ihned po ukončení červené na signalizačním zařízení přejezdu přichází do řídící jednotky silničních semaforů povel k nastavení zelené na Olomoucké. Zde ovšem musí být dodrženy předepsané mezičasy, proto se může subjektivně zdát, že to trvá dlouho,“ uzavřel Smetana. Motoristé by se změny mohli dočkat asi do konce ledna. (red)

Poslat nový komentář