Pozor na semafory na Olomoucké, varují řidiči

Pozor na semafory na Olomoucké, varují řidiči
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Do redakce PvNovinek doputovala informace o údajně špatně seřízených světlech na křižovatce ulic Olomoucká – Vápenice. Řidiči si stěžují, že zde může dojít ke kolizi. Na podnět reagoval vedoucí odboru dopravy Magistrátu města Prostějova Miroslav Nakládal. Celou záležitost předal správci semaforů k prověření.

„ V praxi dochází k tomu, že vozidla jedoucí z Olomoucké ulice rovně projíždějí v době, kdy je již volno z ulice Vápenice. Je otázkou, zda je to špatným seřízením semaforů, čemuž osobně nevěřím, nebo neukázněností řidičů, kteří interval žlutého světla využívají až do poslední chvíle i projíždějí případně i na červenou,“ sdělil Nakládal, podle kterého projet křižovatku na žlutou může řidič pouze v případě, že by vozidlo nemohl bezpečně zastavit. „Jak víme z praxe, moc se to nedodržuje,“ posteskl si. Záležitost byla předána správci semaforů k prověření. V případě, že semafory skutečně nejsou dobře seřízeny,  bude zjednána náprava. (ber)

Komentáře

Jestliže vedoucí odboru dopravy vypustí takovou pitomost, měl by okamžitě opustit svou funkci. Jak má potom vypadat doprava v Prostějově, když se řeší problém neexistující křižovatky?

Pisálci . Křižovatak Vápenice- Olomoucká NEEXISTUJE!!!!!! Proboha, běžte se tam podívat a nepište nesmysly!

Navrhuji aby zelená začala blikat a až poté přeskočila na oranžovou, tak jistě stačí všichni ukáznění zastavit.

Poslat nový komentář