Kde bude 8. května otevřeno? Přinášíme přehled

Kde bude 8. května otevřeno? Přinášíme přehled
ilustrační foto pixabay

Osmého května, kdy si připomínáme Den vítězství, platí ze zákona povinnost pro obchody, které mají plochu o rozloze nad 200 m², že musejí mít zavřeno. Nákup proto budete muset obstarat o den dříve, anebo v malém obchodě.

Pokud například při vaření oběda zjistíte, že vám chybí některá surovina, jediným řešením bude ji vynechat, nebo si dojít do menšího obchodu. I ten sice může mít zavřeno, protože 8. května tentokrát spadá na sobotu, ale nemá tuto povinnost danou zákonem.

Opak panuje u supermarketů a hypermarketů, které při velikosti nad 200 m² musí mít v tento den zavřeno. Týká se to tedy obchodů, jako je Penny Market, Kaufland, Billa či Lidl.

Protože i velké obchody s hobby potřebami na zahradu, stavbu a volný čas, jako je OBI, bauMax a Hornbach, mají plochu o rozloze vyšší než 200 m², i ty zůstanou uzavřené.

Velké drogérie, například DM drogerie, Rossmann či Teta drogerie, zůstanou zavřené. Nakoupit proto bude možné jen v menších prodejnách a i v jejich případě se provozovatel může rozhodnout otevírací dobu změnit nebo obchod uzavřít.

V Prostějově bude mít otevřeno v době od 9 do 13 hodin Lékárna Centrum zdraví ve Vodní ulici.                           

V Olomouci bude v provozu lékárna ve fakultní nemocnici, která má otevřeno nonstop. (ber)

Poslat nový komentář