Prostějovské Hanácké vodce stoupl v roce 2018 prodej o třetinu

Prostějovské Hanácké vodce stoupl v roce 2018 prodej o třetinu
ilustrační foto

Palírna U Zeleného stromu v loňském roce prodala přes tři miliony lahví Hanácké vodky, což je o 33 % více než v předchozím roce. Za úspěchem stojí především změna designu a proaktivní komunikace směrem k nové a mladší cílové skupině. Celkový obrat palírny činil v minulém roce přes 1,5 mld. Kč, z toho export tvořil 12 % z celkových prodejů.

V roce 2016 provedla Palírna U Zeleného stromu první změnu obalu Hanácké vodky a spustila intenzivní reklamní kampaň, dalšího redesignu se vodka dočkala v minulém roce.

„Etiketu jsme výrazně upravili. Bílé písmo v černém podkladu nahradil větší nápis v azurové barvě a tmavě laděná party grafika ve stylu graffiti. Na konci roku 2018 jsme do prodeje pustili limitovanou edici s barevnou grafikou odkazující na 500. výročí Palírny U Zeleného stromu,“ okomentoval změnu generální ředitel Palírny Pavel Kadlec.

Ve znamení značek

Palírna U Zeleného stromu se začala v loňském roce soustředit především na komunikaci tří svých strategických značek jako je: Hanácká vodka, Stará žitná myslivecká a Blend 42 Vodka. Díky tomuto zaměření se Palírna vyprostila ze slevové spirály a obliba značek stále stoupá. „Je vidět, že jsme se vydali správnou cestou a nová strategie se nám vyplácí,“ uzavřel ředitel 2. největšího výrobce lihovin v Česku.

Palírna v číslech

Prodej lihovin Palírny U Zeleného stromu celkově v roce 2018 vzrostl o 3 %, čímž překonal průměr trhu. Celkový obrat tvořil přes 1,5 mld. Kč, z toho export tvořil 12 % celkových prodejů. Palírna si tak stále drží pozici dvojky na trhu s lihovinami. V loňském roce oslavila 500 let existence a k této příležitosti zahájila prodej limitované edice Staré žitné myslivecké Single Barrel dostupné v gastronomických zařízeních. Zároveň změnila design Staré myslivecké Reserve, kterou uvedla na trh před čtyřmi lety. (red)

Komentáře

Když už, tak z českých vodek BOŽKOV, ta jediná nemá ten známý "PVocásek", prostě mi hanácká nechutná!

Poslat nový komentář