Nejlepší projekty ocení soutěž Památka roku 2017

Nejlepší projekty ocení soutěž Památka roku 2017
ilustrační foto logo

Cenu Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (dále jen Sdružení) bude udělovat za nejlepší projekt a realizaci obnovy - budovy nebo souboru staveb, které mají významné památkové, architektonické nebo urbanistické hodnoty a jsou nositeli specifického charakteru prostředí. Hodnoceny mohou být např. zámek, hrad, klášter, jejich areál, kostel, palác, radnice, divadlo, obytná stavba, charakteristická část zástavby, brownfield, veřejný prostor, park a podobně. Sdružení pro letošní ročník soutěže "otevřelo" možnost přihlašovaných objektů pro takzvané nepamátky (objekt není zapsán v Ústředním seznamu), ale jedná se o památku tzv. místního významu.

Soutěž Památka roku 2017 má dvě kategorie:

1. kategorie: menší (rekonstrukce do 2 mil. Kč bez DPH)  2. kategorie: velké (rekonstrukce nad 2 mil. Kč bez DPH) 

Cena sestává  - z uměleckého artefaktu, - v 1. kategorii z finanční odměny vlastníkovi ve výši 50 000 Kč a v 2. kategorii z finanční odměny vlastníkovi ve výši 100 000 Kč.

Partnerem projektu je Asociace krajů ČR a Národní památkový ústav.

Více informací k přihlašování do soutěže naleznete na http://www.historickasidla.cz/cs/soutez-pamatka-roku-2017/vyhlaseni-souteze-pamatka-roku-2017.html (Zdroj Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska )

 

Poslat nový komentář