Penny zavádí cenově zvýhodněné bedýnky. Kvůli plýtvání

Penny zavádí cenově zvýhodněné bedýnky. Kvůli plýtvání
ilustrační foto penny.cz

V rámci boje proti plýtvání nabízí zákazníkům bedýnky, do nichž připravuje ovoce nebo zeleninu, které už nesplňují nejpřísnější kvalitativní standardy, přesto jsou stále nezávadné a chutné. Pilotní projekt před více než půl rokem zavedlo PENNY v sedmi obchodech, nyní jej rozšiřuje na více než 50 prodejen po celé republice. Nejenže tak předchází plýtvání, ale zákazníci zakoupením tohoto ovoce a zeleniny významně ušetří. Bedýnka se 2 kilogramy ovoce a zeleniny stojí pouze 19,90 Kč.

PENNY dlouhodobě bojuje proti plýtvání, proto se rozhodlo zavést bedýnky na ovoce a zeleninu, čímž jen v průběhu pilotního projektu zachránilo přes 9 tun potravin. „Ovoce a zelenina patří mezi produkty, které mají krátkou dobu spotřeby a jsou náchylné k poškození. Na našich prodejnách kvalitu sledujeme neustále, u ovoce a zeleniny ji kontrolujeme průběžně každé dvě hodiny, protože vždy nabízíme našim zákazníkům tu nejvyšší kvalitu. Současně jsme řešili, co s ovocem a zeleninou, které už nesplňují nejpřísnější požadavky, ale které jsou nadále bez závad a chutné. Může se jednat například o kousky lehce ťuknuté, nebo z roztržených balení po více kusech. Proto jsme připravili tento projekt, kdy do bedýnek připravujeme mix ovoce nebo zeleniny o váze 2 kg a nabízíme jej zákazníkům za 19,90 Kč, tedy 9,95 Kč za kilogram“ popisuje Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality a dodává: „Reakce zákazníků a zájem o tyto produkty předčil naše očekávání. Například v Plzni nebo Hradci Králové zákazníci takto nakoupili přes dvě tuny ovoce a zeleniny. Všem, kteří této nabídky využili a využívají, pak patří náš dík, protože nám tím pomáhají v boji proti plýtvání.“

V současně době mohou zákazníci bedýnky ovoce nebo zeleniny druhé jakosti v bedýnce o váze 2 kg za cenu 19,90 Kč nakoupit ve více než 50 obchodech po celé republice, a postupně bude tato nabídka rozšiřována.

V loňském roce PENNY v rámci boje proti plýtvání rovněž spustilo projekt PENNY PRO ZOO. Na základě spolupráce se zoologickými zahradami po celé republice dodává zvířatům ovoce a zeleninu ze svých obchodů, které už zákazníkům v rámci přísných požadavků na kvalitu nechce nabízet. Zaměstnanci vytřídí kusy ovoce a zeleniny nesplňující estetickou kvalitu nebo je potřeba je zkonzumovat, v co nejkratší době, přičemž toto ovoce a zelenina i nadále splňují všechny zdravotní normy a pro zvířata jsou zcela nezávadné. Tato podpora je pro zoologické zahrady významnou pomocí, protože zvířata díky ní dostávají kvalitní a zdravou stravu, která obohacuje jejich jídelníček. Celkově PENNY od začátku projektu dodalo do 26 zoologických zahrad na 50 tun ovoce a zeleniny. (Zdroj penny.cz)

Poslat nový komentář