PENNY a Lidl stahují z prodeje ovocné smoothie s toxickým patulinem

PENNY a Lidl stahují z prodeje ovocné smoothie s toxickým patulinem
Foto Penny, Lidl
Další fotky: 
PENNY a Lidl stahují z prodeje ovocné smoothie s toxickým patulinem

Řetězec PENNY ze všech svým prodejen stahuje smoothie s názvem The pome & only banán, hroznové víno, brusinky, granátové jablko, acai a další ovoce s datem spotřeby do 12. března 2024. Výrobce Molkerei Gropper GmbH & Co. KG nařídil stažení tohoto ovocného nápoje z preventivních důvodů kvůli obsahu aroniové šťávy, která v dané šarži může obsahovat toxin patulin.

Také na oficiálních stránkách společnosti Lidl ČR se objevilo upozornění na stažení stejného výrobku, tedy Solevita Smoothie Red Genius 250 ml s datem spotřeby do 12. března 2024 od společnosti Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Děje se tak z důvodu preventivní ochrany spotřebitele, protože výrobek taktéž může obsahovat toxin patulin (mykotoxin produkovaný plísněmi, který může vyvolat nevolnost). Tento výrobek byl v prodejnách Lidl k dostání od 19. ledna 2024. V případě, že jste jej zakoupili, můžete jej vrátit do jakékoliv prodejny Lidl, kde vám vrátí peníze i bez předložení dokladu. Stahování se týká pouze výrobku Solevita Smoothie Red Genius 250 ml, s datem spotřeby do 12. března 2024 dodavatele Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Ostatní výrobky Solevita Smoothie Red Genius nejsou tímto opatřením dotčeny.

Patulin je toxin, produkovaný plísněmi z rodu Penicillium, Aspergillus a Byssochlamys, který může způsobovat nevolnosti nebo zažívací potíže. Pokud jste výrobek zakoupili, nepijte ho a vraťte ho do jakékoli prodejny PENNY, kde vám budou vráceny peníze i bez předložení účtenky. (Zdroj Penny, Lidl)

Komentáře

Od Solevity koupene v Lidlu jsem měl “super smoothie + antioxidant” s datem spotřeby 8.4.2024. Zkonzumoval jsem 24.3. Večer , celou dobu bylo skladováno v lednici ; v noci zvracení, rano znovu, přes den hrozná únava bolesti končetin skoro cely den prospany, večer teploty 38-39, ještě dnes 26.3. Stále únava a prujmy. Vypadá to, ze používají shnile ovoce !

Poslat nový komentář