Nová krev prostějovské pravice má originální recepty

Nová krev prostějovské pravice má originální recepty
foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Nová krev prostějovské pravice má originální recepty

 

Měsíc před volbami představuje prostějovský kandidát na poslance Petr Sokol svůj program, s nímž se chce ucházet o hlasy voličů na Prostějovsku. Na jeho návrzích je znát, že jako vysokoškolský učitel je mezi lidmi a zná jejich problémy z první ruky. Petr Sokol není politikem, který by se na svět díval jen z oken parlamentu nebo radnice.

I proto se jeho prioritou stala oblast zneužívání sociálních dávek. „Současný systém je špatný. Třeba na postižené je často málo peněz, zatímco někteří mladí, zdraví lidé, kteří nikdy nepracovali, se živí jen z dávek a smějí se lidem, kteří dřou mnohdy za minimální mzdu,“ zlobí se Petr Sokol, ale jedním dechem dodává konkrétní řešení: „Musíme proto prosadit strop na sociální dávky pro jednotlivce i domácnost. O každého pak bude postaráno, ale nikdo nebude mít z dávek lehkou obživu jen proto, že má šest dětí a nikdo v rodině nepracuje. Je to lepší řešení, než třeba rušit dětské přídavky pro čtvrté a další dítě. Když aspoň někdo v rodině pracuje, má stát naopak každému dítěti formou dětských přídavků pomáhat.“

Dávky jen za práci

Podle Petra Sokola se musí také odstranit stav, kdy je výhodné, aby se lidé nebrali, protože pak mají vyšší sociální podporu. Kandidát občanských demokratů bude také v případě zvolení navrhovat obnovení tzv. veřejné služby, kdy práceschopní pobíratelé dávek musí pracovat pro obce.

„Bez těchto změn nás může čekat vlna sociálních nepokojů a velký nárůst rasismu. Když naopak budou zavedena tato opatření, bude více prostředků třeba pro lidi ve vyšším věku, kteří přijdou po tom, co celý život pracovali, o zaměstnání a nemohou najít nové. Ti si sociální podporu zaslouží,“ dodává přesvědčivě kandidát číslo tři Petr Sokol. (PR) (red)