V Prostějově o víkendu proběhne šampionát v plavání

V Prostějově o víkendu proběhne šampionát v plavání

Mladé plavce čeká nadupaný víkend, budou bojovat o tituly mistrů republiky.

O víkendu proběhne v Prostějově Zimní mistrovství České republiky v plavání dvanáctiletých žáků. Prostějovský bazén tak v sobotu a v neděli slibuje kvalitní plavecký zážitek s těmi nejlepšími mladými nadějemi plaveckého sportu. Závodů se zúčastní zástupci více než sedmdesáti oddílů z celé republiky. Prostějovský plavecký oddíl bude mít na domácím šampionátu jedinou zástupkyni, Michaelu Petrželovou.

Michaela je juniorskou reprezentantkou České republiky. Na kvalifikačních závodech v žádném ze svých pěti startů nenašla konkurenci a vždy vystoupila na stupně vítězů jako nejrychlejší plavkyně ve své kategorii. Výborné výkony podala v disciplínách volným způsobem. Padesátimetrovou trať překonala v čase 0:29,5, 100 metrů za 1:03,6 a 200 metrů volný způsob za 2:21,4. 

"Míša předvedla skvělý výkon, ale stále je co zlepšovat. Je třeba pracovat na plavecké technice, která má stále nějaké nedostatky. Ale pokud nepoleví, roste z ní velká naděje českého plavání," hodnotil její výkon po kvalifikaci trenér Aleš Matyášek.

Ve stejném termínu proběhne zimní šampionát ČR čtrnáctiletých v Litoměřicích. Na něm budou prostějovský plavecký klub reprezentovat Endy Agalliu, Adam Cimrmann, Tereza Petrželová a Lenka Skoumalová. 

(red)

Sobota, Prosinec 3, 2011 - 09:00 - Neděle, Prosinec 4, 2011 - 12:00

Poslat nový komentář