Přehrada má stále červeného smajlíka!

Přehrada má stále červeného smajlíka!
ilustrační foto ber

20. srpna odebrali hygienici další vzorky z Plumlovské přehrady. Ve čtvrtek uvedli, že voda je stále na stupni čtyři, tedy nevhodná ke koupání. Kvalita vody je zhoršená hlavně kvůli zvýšenému výskytu sinic.

Voda v Plumlovské přehradě na Prostějovsku není podle posledních odběrů vhodná ke koupání. Podle hygieniků se její kvalita oproti minulému týdnu sice o něco zlepšila, stále však neodpovídá hygienickým požadavkům. Koupání v přehradě tak odborníci nedoporučují především dětem, těhotným ženám, alergikům a lidem s oslabeným imunitním systémem.

„Z posledního odběru hodnotíme vodu ve vodní nádrži Plumlov jako nevhodnou ke koupání. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko. Koupání a provozování vodních sportů nedoporučujeme dětem, těhotným ženám, osobám trpícím alergií a osobám s oslabeným imunitním systémem," uvedla Eva Čehovská z olomoucké krajské hygienické stanice. Další vzorky budou hygienici odebírat až za dva týdny. „Má se ochladit, má pršet, budeme doufat, že se situace zlepší. Podle monitorovacího kalendáře budeme odběry za čtrnáct dní provádět naposledy," doplnila Čehovská. (ber)

Poslat nový komentář