Čeká nás déšť a vítr

Čeká nás déšť a vítr
ilustrační foto ber

Pokud jste se těšili na pěkný víkend, máte smůlu. Rosničkáři totiž předpovídají srážky a vítr. Už ode dneška. 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, během odpoledne od jihu přechodně místy polojasno. Místy déšť nebo mrholení, na horách na severu a severovýchodě zpočátku srážky trvalejší a vydatnější, které budou odpoledne slábnout. Nejvyšší teploty budou 9 až 13 °C, čerstvý jihozápadní vítr 4 až 9 m/s bude večer zesilovat.

V noci na pátek meteorologové očekávají, že bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, od západu místy přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. Silný jihozápadní, postupně západní vítr 8 až 13 m/s s nárazy 20 až 25 m/s (90 km/h).

V pátek přes den bude proměnlivá, převážně velká oblačnost a místy přeháňky, ojediněle se vyskytnou bouřky. Večer budou ubývat srážky i oblačnosti a ojediněle se může tvořit náledí. Nejvyšší teploty se budou držet okolo 3 až 7 °C, vát bude silný západní vítr 8 až 13 m/s s nárazy 20 až 25 m/s (90 km/h), měnit na severozápadní a během odpoledne postupně slábnout.

V sobotu lze očekávat zpočátku polojasno až oblačno a ojediněle sněhové přeháňky. Od západu postupně oblačno až zataženo a místy, zejména na severozápadě mrholení nebo slabý déšť, na horách zpočátku i sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou až k 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží mezi 3 až 7 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy mrholení nebo občasný déšť, zejména na severu území. V noci ojediněle i srážky mrznoucí. Během dne se srážky vyskytnou jen výjimečně a místy může být až polojasno. Nejnižší noční teploty budou +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty pak 4 až 8 °C, v Čechách místy až 10 °C. (Zdroj ČHMÚ)

 

Poslat nový komentář