Na Silvestra bude až dvanáct stupňů

Na Silvestra bude až dvanáct stupňů
ilustrační foto ber

Poslední dny roku 2017 se můžeme podle meteorologů těšit na skoro jarní teploty. Na Silvestra vystoupají až na dvanáct stupňů. Od Nového roku se však začne ochlazovat.

"Na konci týdne se dočkáme hodnot kolem 10 °C. Pravděpodobně na Nový rok potom bude přes naše území přecházet studená fronta, která začne opět vzduch ochlazovat,“ uvedl Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu.

Nedělní silvestrovské oslavy pravděpodobně proběhnou za teplého počasí. Bude oblačno až zataženo s přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 2 °C, na východě bude kolem nuly. Denní teploty budou 8 až 12 °C, na východě kolem 6 °C.

Na pondělí meteorologové předpovídají převážně oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 1 000 metrů srážky sněhové. V noci bude 7 až 3 °C, během dne 5 až 9 °C.

Předpověď počasí od úterý do čtvrtka předpokládá, že bude nejčastěji převážně oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky, na horách a přechodně i od středních poloh se vyskytnou srážky sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi +3 až -2 °C, přes den mezi 2 až 7 °C. (Zdroj ČHMÚ)

 

Poslat nový komentář