Teplé dny končí. O víkendu se ochladí a bude pršet

Teplé dny končí. O víkendu se ochladí a bude pršet
ilustrační foto ber

Velmi teplé dny končí. Ještě dnes a zítra můžeme očekávat teploty kolem tropické třicítky, o víkendu se o více než deset stupňů ochladí a přijde déšť. O víkendu budou maximální teploty jen kolem 17 °C. Další studená fronta přejde přes naše území v pondělí a za ní bude ještě chladněji.

V noci na pátek bude většinou jasno s ranními ojedinělými mlhami. Nejnižší teploty budou 15 až 11 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s.

V pátek přes den předpokládají meteorologové jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Odpoledne a večer od západu bude přibývat oblačnost a později večer v Čechách přeháňky, občas i bouřky. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C.

Sobotní den bude zatažený až oblačný, zpočátku na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Během dne se promění od severozápadu oblačnost s ojedinělým deštěm. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na jihovýchodní Moravě 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, který večer zeslábne.

V neděli předpovídají meteorologové polojasno až oblačno, během dne od jihozápadu s přibýváním oblačnosti a místy deštěm. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Během dne postupně ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C.

Od úterý do čtvrtka by mělo být oblačno až zataženo, místy s deštěm. Přes den budou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář