Bude zima, bude sníh

Bude zima, bude sníh
ilustrační foto pixabay.com

Nový týden přinese další sněhové přeháňky a oblačnou oblohu. Denní teploty budou v první polovině týdne nad nulou, na konci týdne se ochladí.

„Na konci pracovního týdne se může oblačnost protrhávat, a to se pak mohou noční teploty dostat výjimečně i k -10 stupňům,“ uvedl meteorolog Martin Tomáš. Nejvyšší denní teploty v týdnu vystoupají až k 7 stupňům na východě. Od čtvrtka budou teploty přes den klesat pod nulu.

V pondělí bylo převážně zataženo. Nejvyšší teploty se pohybovaly mezi 0 až 5 °C. 

V úterý bude převážně zataženo, místy, během dne jen ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Ojediněle, odpoledne místy, slabý déšť nebo déšť se sněhem, nad 500 m meteorologové předpokládají sněžení. Nejvyšší teploty 0 až +5 °C.

Ve středu bude převážně zataženo, na většině území sněžení, v polohách pod 400 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.

Ve čtvrtek by mělo být zataženo až oblačno, místy sněžení. Nejnižší noční teploty dosáhnou 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na -2 až -6 °C, nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s.

Meteorologové očekávají přes víkend zataženo až oblačno, zejména zpočátku místy přechodně polojasno, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti klesnou teploty ojediněle až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +2 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář