Víkend bude mrazivý, noční teploty klesnou pod nulu

Víkend bude mrazivý, noční teploty klesnou pod nulu
ilustrační foto

Česko čeká mrazivý víkend. Noční teploty mohou podle meteorologů dosáhnout místy až k minus deseti stupňům, nejchladnější bude neděle. 

V pátek republiku čeká proměnlivá velká oblačnost, chvilkově může svítit slunce, chvilkově bude zataženo, prakticky všude se sněhovými přeháňkami. Nejčetnější by měly být na horách, kde může napadnout od 10 do 15 centimetrů, v nížinách nejčastěji do 8 centimetrů. Nejnižší noční teploty budou dosahovat od 0 do minus 4 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 1 až 5 stupňů. Vát bude slabý proměnlivý vítr a během dne mírný severní vítr.

Chladný vzduch pronikající od severu a severovýchodu se projeví na sobotních ranních teplotách, při malé oblačnosti to může být až do minus 10° C. Sobotní nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem nuly, a to od minus 1 až do plus 3 °C. Obloha bude oblačná až polojasná. Místy se mohou objevit sněhové přeháňky.  Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi minus 3 až minus 7 °C. Při malé oblačnosti by pak mohly dosáhnout až minus 10 °C. Místy se může tvořit náledí nebo zmrazky.

V neděli ráno bude minus 5 až  minus 9 °C. Odpoledne začne přibývat mraků od severozápadu. Kupovitá oblačnost přinese na většinu míst přeháňky, většinou sněhové. Na Moravě a ve Slezsku očekávají meteorologové srážky až později odpoledne. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C, na jihovýchodě vystoupají až k 6 stupňům. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář