Další případ: Podvodníci využívají oznámení o úmrtí

Další případ: Podvodníci využívají oznámení o úmrtí
ilustrační foto parte, ber

PvNovinky psaly o případu, kdy podvodníci využili kvůli energiím v domácnosti oznámení o úmrtí. Redakci se ozvala další čtenářka s podobnou zkušeností.

„Druhý den po tatínkově úmrtí u bytu někdo zazvonil. Za dveřmi mladá žena, která vytáhla nějakou průkazku a začala se zajímat, kde jsou otcovy faktury od plynu a elektřiny. Na otázku, nač to potřebuje, odpověděla, že je z distribuční společnosti a musí udělat kvůli jeho úmrtí přepis,“ popsala paní R. návštěvu. „Měla jsem tolik duchapřítomnosti, že jsem jí řekla, že pokud je od jeho distributora, měla by vědět, který to je a navíc, přepis se dělá ve chvíli, kdy je uzavřeno dědické řízení,“ vysvětlila. Žena se pak odporoučela s tím, že pokud se rodina neozve, nastoupí sankce.

„Tatínkova smrt mne velmi zasáhla, v té chvíli mě ani nenapadlo, abych zavolala strážníky nebo Policii ČR, byla jsem ráda, že odešla. Až následně jsem pochopila, že adresu a jméno někdo vyčetl z oznámení o úmrtí, které jsme nechali vyvěsit na vývěskách pohřební služby,“ uvedla paní R., podle které jde o hyenismus nejvyšší třídy. „Spoléhají na to, že lidé jsou po takovém odchodu člena rodiny ve velmi špatném psychickém stavu a spoustu věcí nemají sílu řešit, ani o nich rozumně uvažovat. Dnes už bych si vyžádala kontakt a okamžitě volala 158,“ dodala rozzlobeně. (ber)

Poslat nový komentář