Oklamal společnosti poskytující úvěry. Může si odsedět až dva roky

Oklamal společnosti poskytující úvěry. Může si odsedět až dva roky
ilustrační foto

Ve středu si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání v pozici obviněného 23letý mladík z Prostějovska, který si půjčoval peníze formou úvěru a dobře věděl, že nemá na jejich splacení.

Smlouvy se dvěma společnostmi uzavřel loni na jaře. V prvním případě uzavřel smlouvu na 30 000 Kč a uvedl, že má stálý pracovní příjem ve výši něco málo přes 21 000 Kč, i když to nebyla pravda, protože byl nezaměstnaný a byl veden jako uchazeč o zaměstnání na pracovním úřadě. Půjčka mu byla schválena a peníze mu byly bezhotovostně vyplaceny na jeho bankovní účet. O několik dní později si v místě svého bydliště přes internetový portál, stejně jako v prvním případě, sjednal úvěr u jiné společnosti, tentokrát na částku 7 000 Kč. V žádosti opět uvedl, že nemá žádné závazky, i když věděl, že má měsíční závazky ve výši nejméně 17 200 Kč a uvedl, že je zaměstnaný s pravidelným příjmem, aniž by to byla pravda a stále byl veden jako uchazeč o zaměstnání. Na základě uvedených skutečností mu byl úvěr, jako v předchozím případě poskytnut. Půjčky nesplácel a společnostem způsobil škodu za 37 000 Kč.

„Obviněnému hrozí za dva trestné činy úvěrový podvod a podvod, pokud soud rozhodne o jeho vině, až dvouletý trest odnětí svobody," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář