XIX. ročník soutěže O pohár Zdravého města má vítěze

XIX. ročník soutěže O pohár Zdravého města má vítěze
Foto Magistrát města Prostějova

Městská policie ve spolupráci s koordinátorkou Zdravého města a dalšími partnery uspořádala ve čtvrtek 20. dubna 2023 XIX. ročník soutěže „O pohár Zdravého města“.

Soutěže se zúčastnilo 17 čtyřčlenných družstev, žáků šestých tříd, z osmi základních škol v Prostějově. Děti musely projít osm stanovišť a co nejlépe splnit 16 úkolů. Ty pro ně připravili hasiči, Střední zdravotnická škola, Záchranná služba, ČSOP Iris, Kontaktní centrum v Prostějově, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Prostějově, Sportcentrum, Městská policie a Policie ČR. Jednalo se např. o poznávání rostlin a živočichů, celomotorický test, první pomoc, jízdu zručnosti na jízdním kole, test obratnosti, zasažení cíle proudem vody a další. Nechyběly ani různé hádanky, křížovky, všeobecné vědomostní testy týkající se právního vědomí, drogové tématiky, požárních a dopravních předpisů a dalších. V průběhu soutěže byly u dětí prověřeny všeobecné znalosti, dovednosti, šikovnost ale i fyzická zdatnost.

Celá akce se konala v hale a před halou Sportcentra, na ulici Olympijská. Během slavnostního nástupu všechny účastníky přivítali a zároveň i zahájili celé klání náměstci primátora Miloš Sklenka, Marcela Župková a Jiří Rozehnal. V závěru si děti odnesly zasloužené odměny, které si převzaly z rukou ředitele Městské policie Prostějov Libora Šebestíka. Nejlepší družstvo ze všech, získalo hlavní cenu – pohár a poukaz na vyhlídkový let sportovním letadlem, věnovaný AEROKLUBEM Josefa Františka. Družstva na prvních třech místech obdržela diplomy, medaile a věcné ceny. Za účast v soutěži dostaly všechny děti tašku se sladkostmi. Ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou.

Zde jsou výsledky letošního ročníku:

1. místo ZŠ J. Železného, třída 6. A 839 bodů

2. místo ZŠ Melantrichova, třída 6. B 836 bodů

3. místo ZŠ Majakovského, třída 6. A 823bodů

4. místo ZŠ Dr. Horáka, třída 6. A 806 bodů

5. místo ZŠ E. Valenty, třída 6. A 799 bodů

6. místo RG a ZŠ Otto Wichterleho, třída 6. B 789 bodů

7. místo RG a ZŠ Otto Wichterleho, třída 6. A 780 bodů

8. místo ZŠ E. Valenty, třída 6. C 761 bodů

9. místo ZŠ Melantrichova, třída 6. A 759 bodů

10. místo ZŠ Dr. Horáka, třída 6. B 757 bodů

11. místo ZŠ Valenty, třída 6. B 748 bodů

12. místo ZŠ J. Železného, třída 6. B 741 bodů

13. místo ZŠ Kollárova, třída 6. A 736 bodů

14. místo ZŠ J. Železného, třída 6. C 732 bodů. (Zdroj MPPv)

Poslat nový komentář