Silvestrovská noc v Olomouckém kraji byla poklidná, hlásí policisté

Silvestrovská noc v Olomouckém kraji byla poklidná, hlásí policisté
ilustrační foto MP

Silvestrovská noc v Olomouckém kraji z pohledu policie proběhla bez významnějších incidentů. Zřejmě nejzávažnějším byl požár přístřešku s motocyklem u rodinného domu v obci na Šumpersku se škodou bezmála půl milionu korun. 

Nejčetnějším oznámením bylo oznámení o narušování občanského soužití, případně fyzického napadení v celkem šestadvaceti případech. U těchto vždy hrál svoji roli i vypitý alkohol. Ve dvanácti případech obdrželi policisté oznámení o rušení nočního klidu. Většinou se situace po příjezdu policistů uklidnila a přestupky byly řešeny domluvou. V šesti o používání zábavné pyrotechniky – bez zjištěného protiprávního jednání.

V souvislosti s vládními nařízeními kvůli epidemii covid 19, tedy zejména s porušením zákazu nočního vycházení, přijali policisté celkem sedm oznámení. Ve čtyřech případech  takové porušení také zadokumentovali. Při jejich řešení využili všechny tři možnosti, tedy domluvu, oznámení příslušnému správnímu orgánu i uložení pokuty na místě.

Řešili také 4 požáry – 3 x kontejner a jednou živý plot, dvě oznámení o útěku psa vyplašeného pyrotechnikou.

"Během služby jsme zjistili také jednu podnapilou mladistvou osobu. Po dechové zkoušce s výsledkem 1,4 ‰ byla ošetřena a předána matce," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář