NIC NEZŮSTANE SKRYTO: Jak si žijí politici (1)

NIC NEZŮSTANE SKRYTO: Jak si žijí politici (1)

Finance jsou ožehavým tématem nejen v politických kruzích. Všichni máme nějaký ten životní standard, který si chceme udržet. Dobré auto, hezký byt, dovolenou u moře. A koho by nezajímalo, jak si žijí vysoko postavení občané našeho města. Čtyř z nich jsme se pro vás zeptali na otázky, týkající se jejich soukromého života.

Jakým vozidlem momentálně jezdíte?
Bydlíte v bytě či domě? Případně, jaké jsou vaše měsíční náklady na bydlení?
Vlastníte další nemovitosti ,jako jsou chaty a jiné rekreační objekty?
Jak nejčastěji trávíte svůj volný čas?
Využíváte některý z finančních produktů na trhu?
Přispíváte na některou z charitativních organizací?

Aleš Matyášek, zastupitel města za Top 09
Vlastním dva vozy, jedním z nich je Chevrolet Lacetti a druhým Daewoo Tico, se kterým jezdí moje dcera. Bydlíme v rodinném domě, patřícím mé matce, kde jsme si zrekonstruovali podkroví. O měsíčních výdajích moc přehled nemám. Co je třeba koupit, to se koupí, pravidelné platby má na starosti manželka. Jiné nemovitosti, jako jsou chaty, nevlastním. Ve volném čase jezdíme do přírody, občas na kolech. Na dovolené na hory nebo k moři. Minulý týden jsme třeba byli v Rakouských Alpách. Celá naše rodina se již delší dobu podílí na činnosti Tělovýchovné jednoty Pozemstav, které jsem předsedou a zároveň funguji jako trenér plaveckého oddílu. Co se týká charitativních organizací, pokud je to možné, pomáháme, například jsme s manželkou zapojeni v projektu Adopce na dálku.

Josef Augustin, zastupitel města za KSČM
Jezdím Renaultem Scénic s naftovým motorem. Žiji ve čtyřpokojovém rodinném domě, kde žijí tři plus tři obyvatelé. Tři dospělí s občanským průkazem a tři kočky. Chatu nevlastním, ale mám zahradu, na které trávím spoustu volného času. Jinak se také zajímám o turistiku, přírodu, bitvy v terénu a kulturu. Asi tak jednou ročně přispívám na Občanské sdružení Lipka.

Miroslav Chytil, ředitel Muzea Prostějovska
Pro dopravu využívám své auto značky Jaguar X – type. Měsíční náklady na bydlení se u mne pohybují okolo sedmi tisíc korun a rekreační nemovitost dosud nevlastním. Ve volném čase se nejvíce věnuji cestování a z finančních produktů na trhu využívám osobní účet a stavební spoření. Na charitativní organizace pravidelně nepřispívám.

Miroslav Pišťák, starosta města Prostějov
Nevlastním žádné motorové vozidlo. Při výkonu funkce používám některá vozidla Městského úřadu. Jinak jezdím hromadnou dopravou nebo za své peníze taxi službou. Nevlastním chatu ani jiný rekreační objekt. Finanční produkty využívám a na charitu také přispívám. Na zbylé otázky se pan starosta rozhodl neodpovědět.

(haž)

Poslat nový komentář