Znáte Zdenku? Potřebuje pomoc!

Znáte Zdenku? Potřebuje pomoc!
Foto FB

 

25. ledem se stal osudným nejen pro Zdeničku Kotyzovou, ale také pro celou její rodinu a přátele. Po těžké autonehodě zůstala v umělém spánku, ze kterého se pomalu probouzí. Její zdárná léčba ale vyžaduje finančně náročné úkony, které nehradí pojišťovna a bohužel jsou nad možnosti její rodiny. Zdeniččina kamarádka Žaneta Svobodová se proto rozhodla uspořádat sbírku na pomoc Zdeničce.

„Sbírka byla vytvořena za účelem získání alespoň nějakých financí, které by šly na zaplacení hyperbarické komory, která Zdeničce pomáhá. Pojišťovna hradí jen určitý počet návštěv komory, která slouží k obnovování mozkových buněk a nachází se až v Ostravě.  Dojíždět tam musí denně. Zdeničku je nutné také každý den masírovat, protože jí ochabuje svalstvo. Zdravotní sestry jí mohou věnovat denně maximálně  hodinu, místo 2 až 3, které jsou třeba,“ vysvětlila organizátorka sbírky Žaneta Svobodová.   

Jelikož si z finančního hlediska rodina Zdeničky nemůže dopřát nadstandardní pobyt v nemocnici, musí její rodiče velice omezit práci, tedy jejich příjem a věnovat spoustu času jí. „Zdenička je stále v umělém spánku, několikrát se ji snažili probudit, ale bohužel neúspěšně. Nezbývá nám nic než čekat a doufat. Finance půjdou především na návštěvy hyperbarické komory a nákup zdravotních potřeb,“ dodala Žaneta, která událost založila i na FB. Časem tam budou zveřejněny všechny příspěvky i se jménem a s velkým srdečným poděkováním.

"Pokud jste Zdeničku znali, víte, že byla vždy hodná, laskavá, přátelská, milá, srdečná a velice lidská, se snahou vždy každému pomoci za každé situace. Najděte v sobě kousek lidskosti a pomozte teď vy jí, zasláním jakékoli částky na účet  2787346193/0800. Srdečně děkujeme všem spřízněným duším. Prosím, vraťme Zdeničce úsměv!“, poprosila Žaneta. (ber)

Komentáře

Přesně tak, není to bohužel tak jednoduché, někomu finančně pomoci. Pokud si nevíte rady, zajděte na městský úřad, měli by Vám umět poradit....

http://www.mvcr.cz/clanek/obcanske-aktivity-118893.aspx?q=Y2hudW09NQ%3D%3D  

 

Jedná se o účet veřejné sbírky? Pokud ne, ihned požádejte nějakou organizaci (právnickou osobu) v okolí, ať ji zřídí, protože jinak místo pomoci spíše ublížíte a můžete způsobit spoustu problémů nejen sobě, ale také Zdenčině rodině. Věřte mi, vím o čem mluvím...

Poslat nový komentář