Stát se matkou je krásné. Ale ne pro mne, říká prvorodička

Stát se matkou je krásné. Ale ne pro mne, říká prvorodička
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Mateřství je pro většinu žen základním posláním a porod samotný nezapomenutelným zážitkem. Někdy se ale mění v noční můru, na kterou dotyční vzpomínají jen velmi neradi. Jako mladí rodiče, kterým se před nedávnem v prostějovské nemocnici narodilo první dítě.

Mladá maminka měla v průběhu těhotenství jedinou komplikaci, kterou byl nízký krevní tlak.  „Do nemocnice jsme dorazili přesně na čas, bolesti byly akorát. Jenže když přišlo k samotnému porodu, manželka chvílemi úplně ztrácela vědomí. Doktor se na ni osopoval dost neurvale, jako co dělá, když má tlačit,“ popsal PvNovinkám pan Vilém, který byl u porodu.

Dítko se nakonec na svět probojovalo s pomocí porodních kleští. Tím ale nepříjemné chvíle neskončily. „Doktor manželku zašíval a já stál u ní. Napřed se po mě nazlobeně díval a nakonec mi řekl, ať jdu někam pryč, že nesnáší, když se na něj při práci někdo dívá,“ dodal pan Vilém.

Dnes už jsou maminka i novorozený přírůstek doma. Do porodnice se ale určitě tak brzo nevrátí. „Sestry byly prima, staraly se o mne, nemůžu si stěžovat. Ale porod si díky panu doktorovi jen tak nezopakuji,“ řekla PvNovinkám maminka.

 

Nejsou všichni stejní, o tom není pochyb. Jde ale o další příklad toho, jak necitelně se lékaři k lidem, kteří u nich hledají pomoc, chovají. (ber)

Komentáře

Já se taky přidávám k chvále...rodila jsem tento rok v dubnu 2013 dcerku . Sestry byli perfektní i doktoři, porod. asistenka se mi z počátku zdála rázná,ale zpětně to vidím tak,že kdyby nebyla,tak ani neporodím....Berte to z jejich pohledu, maminy tam pořád hekají ,stěžují si, hormony s něma hází, teď ještě do toho někdy rapl tatínek a co pak mají dělat.-jsou to taky jenom lidi!!

Lenka

Musím se přidat  ke spokojeným lidem. Rodila jsem svého prvního syna loni v říjnu. Malý šel císařem, operatér s personálem naprosto perfektní, na JIP i na porodnici to nemělo chybu. Vše je o lidech, jak se tu píše...Je to tak. Když tam příjde žena před porodem a bude vyjíždět po sestrách - což jsem se naskytla u jednoho takového výstupu, tak se nedivím, že jí to oplatí stejnou mincí.  Sestry i porodní asistentky jsou taky jenom lidi !!!  Takže porodnice v Prostějově je jednoznačně na 1.

Ahoj, taky mi to nedá a musím se přidat s komentářem. Já rodila prvního syna v PV upřímě byla to katastrofa, manžela v noci poslaly domu, já se neotvírala měla děsné křížové bolesti a dr se na mě utrhoval že je to žlučníkový záchvat co sem jako snědla. Byl dost nepříjemný. Po noci hrůzi mě oznámily že jdu na císaře, když jsem chtěla vědět kdy tak prý až bude čas. Na sále jsem přestala vidět dostala preklamptické křeče a upadla do bezvědomí, malého oživovaly, mě zkolabovaly játra a ledviny. Takže super, po příchodu s JIP za mnou byla sestřička at´ si hlavně na dr nestěžuju že to tak v tu noc nemyslel. Manžel chtěl že si budeme stěžovat, ale já byla ráda že jsme to přežily a na nějaké stížnosti nemyslela. Já jsem zdravotník takže chápu, že člověk nemá někdy náladu, ale musí to překousnout a tvářit se mile. Je mě jasné že jsem dr v noci vzbudila, ale na mě když zvoní 10x za noc pani že je asi počuraná tak ji taky neseřvu když to neni pravda a to že někdy mám náladu pod psa. Prostě si myslím že každý by měl dělat svou práci co nejlépe a když ho to nebaví ať jde dělat něco jiného. Druhého syna jsem rodila v Boskovicích narodil se normálně, na první porod přirozeně byl vetší měl 4,10kg, ale byla  jsem tam moc spokojená a mohu jen doporuči!!!

 

 

Já jsem v Prostějovské nemocnici rodila vloni v květnu a NEMŮŽU si stěžovat na nic a nikoho...I doktoři, porodní asistentky a sestřičky jsou JEN lidi!!!

Lidé tady píší samé stížnosti, což samozřejmě chápu. Zajímalo by mě však, jetstli se někdo zmůže taky na pochvalu přátelé. Já mám s Pv porodnicí jen kladné zkušenosti a pokud si dobře pamatuji, na nástěnce sestrám visela spousta fotografií od rodin, které personálu děkovaly za odvedenou práci. My jsme byli mezi nimi. Uvědomte si, že doktořina není snadná práce a je velice stresující. Podívejte se kolik lidí dělá v zaměstnání chyby a nikdo je za to nepeskuje! Mimochodem, sama jsem byla svědkem toho, že některé hysterické pacientky byly zralé tak na facku!!! 

I lajci v podobě novopočených rodičů samozřejmě zvládají všechny technické termíny zejména stran lékařských nástrojů. Protože jim u zákroku pan doktor všechno vysvětlí, co a proč dělá a hlavně čím ....Jako mě. Hahaha.

Bránit? Hlavně by se měli k lidem chovat tak, aby takové příběhy vůbec nebyly. Nikdo nikoho nejmenoval, rodiče se s nemocnicí evidentně nechtějí dohadovat, taky není o čem. Lékař i personál v porodnici by si měl v první řadě uvědomit, že u těhotné ženy pracují  hormony, takže je její chování přece jen trochu odlišné od normálu. Jedná-li se o mladou vyděšenou holku, která rodí poprvé, je přístup lékaře to nejhlavnější. Pak nemáme vymírat...

 

Bože co to tady píšete za kraviny. Hrozně se mi líbí, jak někdo napíše takovou kravinu, otiskne se to a lidi, kterých se to týká, se nemůžou bránit a vyjádřit k tomu. Za prvé, když chci na někoho hnojit, tak především přijdu za tou osobou. Za druhé v PV nemocnici se kleště nepoužívají, ale dává se přednost VEXu...to vím, protože na porodním sále pracuju jako porodní asistentka. Nezastávám se nikoho, je pravda, že je to o lidech a ne vždy se chováme podle toho, jak by si někdo představoval, ale takové chování, jak je popsáno se mi zdá dost nepravděpodobné. Navíc nikdo neuvede to, jak se chová rodička a partner,,,protože někdy je to dost náročné. Zkuste pochopit i druhou stranu. Tu zodpovědnost a hlavně dotáhnout porod do zdárného konce, aby byla zdravá maminka a dítě. A o pomluvách na dr. Kincla?Nechápu vás, jak si můžete dovolit hnojit na ostatní. Styďte se!!!!

no ja bych se ani nedivila kdyby to byl Kincl..Znam hodne maminek kteri diky jeho debilnimu pristupu nemaji na prvni porod peknej zazitek..A PA tam je taky jedna mrcha.Nesjtarsi PA tim padem stara skola,urvana baba no des...Jen sama stiznost.Misto podpory se dockate servani..Proste proc nerodit v PV nemocnci ze?

Ještě ať si to někdo špatně nevyloží,paní Vítámvásová byla sestra,a dodnes jsem jí vděčná za to,jak byla milá a příjemná.

Poslat nový komentář