Potravinová sbírka bude v sobotu 21. listopadu. Přispět můžete i on-line

Potravinová sbírka bude v sobotu 21. listopadu. Přispět můžete i on-line
ilustrační foto ber

Sbírka potravin, kterou v celé republice pořádají potravinové banky, se uskuteční v sobotu 21. listopadu. V omezeném rozsahu a s malým počtem dobrovolníků. Kvůli aktuální pandemické situaci se mnoho lidí dostává do krizových situací a potřeba trvanlivých potravin se zvyšuje.

Nedostatek trvanlivých potravin ve skladech potravinové banky a velký nárůst lidí, kteří potřebují pomoci. Tak by se krátce dal shrnout současný stav. „Již od jara evidujeme zvýšený zájem o potravinovou pomoc. Našim odběratelským organizacím přibývá nových klientů a aktuálně již nejsme schopni pokrýt jejich potřeby,“ uvedla Martina Koutná z Potravinové banky v Olomouckém kraji.

Jarní Sbírka potravin se nekonala, takže potravinové banky přišly o velký zdroj tolik potřebných potravin a hygieny. I proto hlavní organizátoři rozhodli, že akce se na podzim uskuteční.

V Olomouckém kraji se do sbírky zapojí 23 prodejen napříč všemi obchodními řetězci. V kamenných obchodech sbírka proběhne od 8 do 18 hodin.

Přispět ale můžete při on-line nákupech. Na portálech Rohlík.cz a iTesco je možné přispět od 16. listopadu do 1. prosince. (ber)

Poslat nový komentář