Potravinová sbírka Tesco na pomoc Ukrajině vynesla více než 58 tun potravin

Potravinová sbírka Tesco na pomoc Ukrajině vynesla více než 58 tun potravin
ilustrační foto Tesco

Společnost Tesco ukončila svou materiální a potravinovou sbírku na pomoc lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Do mimořádné sbírky, která probíhala ve všech Tesco prodejnách napříč Českou republikou a také na iTesco.cz, zákazníci přispěli potravinami a dalším potřebným materiálem o celkové hmotnosti přes 58 tun. Tesco toto množství zdvojnásobí. Prostřednictvím potravinových bank tak bude potřebným distribuováno více než 276 000 porcí jídla.

Pomoc směřuje ve spolupráci s potravinovými bankami těm, kteří ze země před válečným konfliktem uprchli a jsou na území Česka. Tesco mimořádnou sbírku spustilo na začátku března. Vzhledem k velkému zájmu zákazníků byla sbírka prodloužena a nakonec trvala celkem 4 týdny. Společnost děkuje všem zákazníkům, kteří se do sbírky zapojili.

„Děkuji za velkou vlnu solidarity, kterou jsme v souvislosti se situací na Ukrajině sledovali. I díky tomu jsme byli schopni na základě urgentní výzvy potravinových bank sbírku zorganizovat v rekordně krátkém čase a jsme rádi, že vedla k tak štědrému výsledku. Skvělý výsledek také ukazuje na to, že zákazníci Tesco jsou zvyklí pomáhat lidem v nouzi, což mi dělá velkou radost,“ uvádí Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco v České republice.

Společnost Tesco se zapojila do finanční, materiální a potravinové pomoci občanům na ukrajinském území, i těm, kteří ze země uprchli do České republiky, a to mnoha aktivitami. Mimo jiné skupina Tesco darovala 1 milion liber přes Červený kříž. Ve spolupráci s Člověkem v tísni uvolnilo Tesco Česká republika z distribučního centra zboží v celkové hodnotě 700 000 Kč a v zaměstnanecké sbírce na pomoc Ukrajině se vybralo přes 300 000 Kč, které Tesco zdvojnásobí. (red)

Poslat nový komentář