Co dokáže člověk. Týraná Iggy skončila v útulku

Co dokáže člověk. Týraná Iggy skončila v útulku
Foto LOZ Olomouc
Další fotky: 
Co dokáže člověk. Týraná Iggy skončila v útulku
Co dokáže člověk. Týraná Iggy skončila v útulku

Pes, přítel člověka. To známe všichni. Ale je také člověk přítelem psa? V případě ani ne roční fenky křížence německého ovčáky Iggy tomu tak nebylo. Fena byla odebrána majiteli pro podezření z týrání a nyní je v olomouckém útulku Ligy na ochranu zvířat. Jenže se k původnímu majiteli může vrátit. 

Iggy byla původním majitelům odebrána začátkem června předběžnýmé opatřením pro podezření z týrání. "Stav fenky je velmi špatný, má staré zlomeniny obou zadních končetin, zlomený krček stehenní kosti. Trpí anemií, křivicí, má otoky hlavy, krku," popsala stav feny při příchodu do útulku jeho vedoucí Hana Dědochová.

Iggy ještě není odebrána natrvalo. Pokud nebude vydáno rozhodnutí o tom, že psa týrali a nejlépe i zákaz chovu, existuje možnost, že se vrátí k původnímu majiteli. "Podali jsme podnět na Krajskou veterinární správu Olomouc, je podáno trestní oznámení. Jak to dopadne, nebudu předjímat," konstatovala Dědochová.  

V současné době je Iggy z nejhoršího venku, čekají ji ale minimálně dvě operace. Jde o vytažení fixace ze stávající odoperované končetiny a následně operace a fixace druhé zlomené končetiny," vysvětlila Hana Dědochová. (ber)

 

Komentáře

Snad toho pejska nikdy nevrátíte!Kdo jí to provedl,zaslouží trest!

Ten "člověk"který jí to provedl by zasloužil trpět jako ona.

mohli byste prosí zveřejnit jméno a adresu ,majitele´?? rád bych si s ním promluvil mezi 4 očima ....
voš

Poslat nový komentář