Radary v ulicích Prostějova dostanou novou šanci

Radary v ulicích Prostějova dostanou novou šanci
ilustrační foto

V roce 2016 odkoupilo město Prostějov za 2,5 milionu korun od společnosti Czech radar zařízení, které několik let nefungovalo a navíc bylo poškozené. Jedenáct stacionárních radarů rychlost řidičů od roku 2012 nezaznamenávalo. Teď by měly „ptačí budky“ dostat novou šanci na využití.

Stacionární radary, které byly z rozhodnutí Ministerstva dopravy nefunkční od roku 2012, stály na pozemcích, které byly města nebo kraje jako stavba trvalá. Město v roce 2016 koupilo celé zařízení bez radaru. „Využijeme elektrické přípojky u radaru. Jsou pro nás důležité, můžeme na ně umístit měřiče rychlosti, v centru města elektronické tabule s počtem míst na parkovištích a pomohou fungování inteligentních zastávek,“ informoval tehdy zastupitele náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

O radarech se znovu začalo jednat letos. "Rada města navrhla složení odborné komise, která má analyzovat, jak moc se na území města překračuje rychlost. Samozřejmě postupujeme ve spolupráci s Policií ČR, která tuto myšlenku vítá," informoval primátor František Jura.

Pracovní komise vytipuje ve spolupráci s policisty místa, kde by se v budoucnu měla rychlost jízdy měřit. "Je více než pravděpodobné, že využijeme i některé stávající ptačí budky, jak jim lidé říkají," dodal Jura. (ber)

 

Komentáře

Pouze buzerace řidičů a zlaté prasaátko pro město. 8 let radary nefungují a nezdá se mi že by byla od té doby zvýšená nehodovost z důvodu vysoké rychlosti. Raději pokutujte cyklisty na chodníku. Ti jsou kolikrát nebezpečnější.

Poslat nový komentář