Město se bude soudit se Sport Trendem. Chce, aby mu zpět prodal pozemky

Město se bude soudit se Sport Trendem. Chce, aby mu zpět prodal pozemky
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Rada města Prostějova odsouhlasila na svém červnovém jednání podáním žaloby proti spolku Sportovní klub SPORT TREND Prostějov o.s. Chce, aby soud spolku uložil povinnost uzavřít se Statutárním městem Prostějovem kupní smlouvu na převod pozemků p.č. 101, p.č. 102 a p.č. 103, vše v k.ú. Krasice. Žaloba byla podána 29. června.  

Společnost Remostav koupila od města v roce 2007 pozemky v k.ú. Krasice, kde měl vzniknout areál pro volnočasové aktivity. Výstavba ale nezačala a společnost vloni požádala město o změnu záměru na komplex bydlení včetně služeb zdravotnicko-sociálního charakteru určeného pro seniory. Ve hře bylo případné zpětné odkoupení pozemků a také třímilionová pokuta. Nikdy ale nedošlo k dohodě, Sport Trend naopak zcela protiprávně zatížil pozemky zástavami. Město totiž požádalo o předběžné opatření, které ukládalo Katastrálnímu úřadu pozemky zaplombovat. „Byla to jednoznačně chyba Katastru, v tomto případě je další jednání na něm,“ uvedl před časem náměstek primátora Jiří Pospíšil. V dubnu letošního roku pak Krajský soud rozhodl ve prospěch města a zástavy byly vymazány. Město chce podle Pospíšila pozemky vykoupit zpět za původní cenu, 3,8 milionu korun. Smluvní pokuta bude dalším krokem.

O pozemky v lukrativní části města má zájem několik investorů. Že by tedy zůstaly „na ocet“, nehrozí. Podle radních je to ale běh na dlouhou trať. (ber)

Poslat nový komentář