Spor se Sport Trendem k soudu nejde. Zatím

Spor se Sport Trendem k soudu nejde. Zatím
ilustrační foto

Město Prostějov podalo v červnu 2015 žalobu proti spolku Sportovní klub SPORT TREND Prostějov o.s. Chtělo, aby soud spolku uložil povinnost uzavřít se Statutárním městem Prostějovem kupní smlouvu na převod pozemků p.č. 101, p.č. 102 a p.č. 103, vše v k.ú. Krasice. Soud ale rozhodl, aby se obě strany pokusily domluvit  prostřednictvím mediátora.

První jednání se uskutečnilo 16. listopadu ve Zlíně. Nepřineslo ale zásadní obrat a tak se obě strany setkaly u mediátora ještě dvakrát. "Na poslední jednání přišel zástupce Remostavu Tomáš Ohlídal s nějakými návrhy. My je teď musíme posoudit," uvedla primátorka Alena Rašková s tím, že město se zatím na soud neobrátilo.  

Společnost Remostav koupila od města v roce 2007 pozemky v k..ú. Krasice, kde měl vzniknout areál pro volnočasové aktivity. Výstavba ale nezačala a společnost vloni požádala město o změnu záměru na komplex bydlení včetně služeb zdravotnicko-sociálního charakteru určeného pro seniory. Město chce podle náměstka Jiřího Pospíšila pozemky vykoupit zpět za původní cenu, 3,8 milionu korun. Jednání o třímilionové smluvní pokutě je dalším krokem.

O pozemky v lukrativní části města má podle radnice zájem několik investorů. (ber)

 

Poslat nový komentář