Jste lichváři, vzkázal Remostav městu

Jste lichváři, vzkázal Remostav městu
ilustrační foto internet

 

Společnost Remostav koupila od města v roce 2007 pozemky v k..ú. Krasice, kde měl vzniknout areál pro volnočasové aktivity. Výstavba ale nezačala a společnost vloni požádala město o změnu záměru na komplex bydlení včetně služeb zdravotnicko-sociálního charakteru určeného pro seniory.

Ve hře bylo případné zpětné odkoupení pozemků a také nemalá pokuta. Po posledním jednání zastupitelstva je všechno jinak. Představitelé Remostavu zaslali vedení města dopis, ve kterém se netajili ostrými slovy. K dohodě tedy nedojde.

„Měla se projednávat změna původní kupní smlouvy a také prominutí smluvní pokuty. Poté, co jsem si přečetl dopis, který dorazil do mého e-mailu dnes v 11:37 hodin, stahuji tento bod z jednání,“ konstatoval na zastupitelstvu 18. února náměstek primátora Jiří Pospíšil. Podle jeho slov vedení firmy vyslovilo s návrhem nesouhlas a netajilo se rozhořčením nad výší smluvní pokuty. „Město bylo v tomto případě nazváno lichvářem,“ netajil se nelibostí náměstek.

Jak se zdá, Prostějov čeká další složitá kauza, ve které se bude snažit dostat zpět lukrativní pozemky, jejichž nabyvatel nesplnil podmínky kupní smlouvy. (ber)

Poslat nový komentář