Koupaliště na Kostelecké bude z betonu

Koupaliště na Kostelecké bude z betonu

V chátrajícím areálu bývalého koupaliště na Kostelecké ulici vznikne moderní letní areál s kapacitou až pro tisíc návštěvníků.

"Nyní jsme ve fázi, kdy vybíráme projektanta pro zpracování finální verze. Po otevření obálek s nabídkami se budeme rozhodovat, kterou z nich přijmeme," informoval místostarosta Zdeněk Fišer. Vybudování koupaliště počítá s instalací padesátimetrového bazénu, brouzdaliště pro děti a pro batolata, převlékací kabinky a občerstvení. "Určitě chceme co nejlépe hospodařit s financemi, proto v areálu nebudou nerezové vany jako v aquaparku. Rozhodli jsme se zaměřit na levnější betonovou verzi, která skvěle funguje v jiných městech," dodal Fišer. Celá rekonstrukce počítá s rozpočtem mezi třiceti a čtyřiceti miliony korun. A kdy se občané vytouženého koupaliště dočkají? "Jsme vedení snahou být s tímto projektem hotoví dříve, než se lidé budou koupat v Plumlovské přehradě," zhodnotil situaci starosta Miroslav Pišťák. Tak na to radní moc času nemají, přehrada má být napuštěna v létě roku 2013.
(haž)

Komentáře

Je to pěkné, ale slyšela jsem, že bazén ,který by mohl mít 8 drah a přinesl by Prostějovu spousty výhod při mistrovství plaveckých závodů, bude mít 6 drah ? Pěkný den

Poslat nový komentář