Zimní stadion se konečně dočká nového osvětlení

Zimní stadion se konečně dočká nového osvětlení

V průběhu října proběhne připravovaná rekonstrukce osvětlení na prostějovském zimním stadionu. Kvůli opakovanému výběrovému řízení se nestihly opravy před sezónou, teď musí oddíly využívající ledovou plochu přizpůsobit své aktivity potřebám firmy, která opravu osvětlení realizuje.
Prostějovská radnice odsouhlasila rekonstrukci osvětlení na zimním stadionu již ve druhé čtvrtině roku. Opakované výběrové řízení na dodavatele zakázky však posunulo termín, který byl stanoven na letní měsíce, kdy je zimní stadión mimo provoz. Nyní musí vedení zimního stadionu a dodavatelská firma hledat schůdné vyřešení harmonogramu prací a přizpůsobit požadavkům firmy tréninkové hodiny všech uživatelů ledové plochy.
„Výběrové řízení vysoutěžila firma nejnižší nabídnutou částkou, a to 4,8 milionů korun. Navíc splňuje podmínku, která byla pro nás mimo cenu také velmi důležitá a to je zkušenost doložená konkrétními zakázkami. Firma dodala osvětlení na stadiony ve Vsetíně, Mladé Boleslavi i dalších městech,“ uvedl místostarosta Jiří Pospíšil.
Současné zastaralé osvětlení haly zimního stadionu s výbojkami, které se již nevyrábí, nahradí zářivky odpovídající současným energetickým normám. V původním stavu byla kapacita osvětlení pouhých 450 luxů, po rekonstrukci se zvýší takřka na trojnásobek. Přesto přinese značné energetické úspory, protože podle záměru radnice budou zářivky variabilní na přepínání a s možností snižování či zvyšování zářivosti podle potřeby. Prostějovský zimní stadion se pak bude moci ucházet třeba i o pořádání mezinárodních hokejových utkání.
(jap)

Poslat nový komentář