Fámy kolem Prioru aneb jak je to doopravdy

Fámy kolem Prioru aneb jak je to doopravdy
Takhle má vypadat Zlatá brána, namísto betonové ohyzdnosti prosklená galerie

V Prostějově se podle některých médiích objevily spekulace o tom, jestli a vůbec se bude opravovat prostějovský Prior. Prý akciová společnost Prior, obchodní domy, před lety oznámila rekonstrukce podobných obchodních domů v Teplicích a Přerově, a nic se neděje. Jak vyplývá z informací běžně dostupných, opak je pravdou.

 

Přerov - hotovo v roce 2016

Podívejme se na fakta. Co se týká přestavby Prioru v Přerově, na jehož místě bude nová obchodní pasáž, termín dokončení byl oznámen před rokem. Investor se zavázal přerovskému zastupitelstvu, že přestavba bude dokončená do roku 2016. Nová obchodní pasáž se bude rozšiřovat i na pozemky, které jsou nyní ve vlastnictví města. Po dokončení projektu mají být dotčené pozemky prodány investorovi. 

 

Galerie Teplice - projekt běží

Místo betonového obchodního domu v Teplicích bude moderní nákupní galerie. Dokončení výstavby je plánováno na první čtvrtletí roku 2013. V současné době na místě probíhají přípravné demoliční práce, poslední nájemce opustil obchodní dům k poslednímu říjnu a objekt má jít k zemi. Investorem projektu multifunkčního centra je společnost Obchodní domy Prior a.s., která počítá s investicí kolem jedné miliardy korun. Developerem projektu je společnost DANDREET, a.s. Podle informací investora bylo již v červnu tohoto roku v plánované nákupní galerii pronajata takřka polovina obchodních ploch.

 

Kterak Prior kvůli PV Novinkám tiskovku svolal

Jak jsme informovali, namísto prostějovského Prioru má vzniknout nákupní galerie Zlatá brána. Přestavba podle plánů začne ve druhé polovině příštího roku, bude trvat asi devět měsíců a má stát kolem stovky milionů korun. Byly to Prostějovské Novinky, které rozproudily debatu o možném zbourání Prioru, která se vede již řadu let. Jak dosvědčuje vyjádření představitele společnosti, právě kvůli nám byla svolána tisková konference. „Zpočátku jsme neměli v úmyslu zveřejňovat záměr rekonstrukce obchodního domu Prior. Ale úsměvné ankety na stránkách některých médií, zda se má Prior bourat či ne, nás přesvědčily o nutnosti komentovat fámy a odpovědět na dotazy, co se vlastně děje. Proto jsme připravili vizualizaci připravované rekonstrukce společně s vedením města pro zástupce médií, aby byla veřejnost po pravdě informována,“ uvedl předseda představenstva společnosti Adolf Vlk na tiskové konferenci. 

 

Dva obchoďáky v centru - není to moc?

Vedle Zlaté brány,  v níž se prodejní plocha zvýší na dvojnásobek současného (3.000 m2) Prioru, má také na místě dnešního Společenského centra vzniknout nákupní Galerie Prostějov, třípodlažní budova s rozlohou 17 tisíc m2. Není to na centrum pětačtyřicettisícového města moc? Do budoucnosti nikdo z nás nevidí, ale v například již zmiňovaných Teplicích (cca 53.000 obyvatel) vznikají také ve středu města dvě nákupní centra. Galerie Teplice má mít 22.500 m2 a Nákupní centrum Fontána uvádí užitnou plochu 20.000 m2. Oba projekty si podle vyjádření investorů na nezájem nájemců nestěžují. Tak uvidíme v Prostějově ;-)

(bp)

 

Téma Prior na našich stránkách:

http://pvnovinky.cz/diskuze-zbourat-prior-co-na-jeho-m%C3%ADst%C4%9B

http://pvnovinky.cz/hlas-lidu-zbourat-prior-rozhodli-jste-v-anket%C4%9B

http://pvnovinky.cz/prior-kon%C4%8D%C3%AD-na-jeho-m%C3%ADst%C4%9B-vznikne-galerie-zlat%C3%A1-br%C3%A1na

Komentáře

Nechala bych to tak jak to je. Nelíbí se mi změny :\

Poslat nový komentář