Ženu v Dobrochově prý muž znásilňoval dva dny. Policie mlčí

Ženu v Dobrochově prý muž znásilňoval dva dny. Policie mlčí
ilustrační foto internet

Dva dny plné sexuálního násilí prý prožila začátkem února jedna z obyvatelek Dobrochova. Mohla za to její pohostinnost, agresora si do bytu pozvala sama. Ke kauze se Policie ČR nechce vyjadřovat, agresor přitom sedí ve vazbě.

Podle informace, kterou přinesl jako první Prostějovský večerník, si sedmatřicetiletá žena údajně pozvala 5. února o pět let mladšího muže romské národnosti do bytu sama. Muž ji měl po dva dny znásilňovat, jeho komplic prý vše natáčel. Policisté oba muže zadrželi 6. února přímo v domě, zřejmě na základě telefonátu. 

Podle okresního státního zástupce Ivo Černíka je vyšetřování v přípravném řízení, hlavní pachatel byl 7. února převezen do Vazební věznice v Olomouci. Jeho kumpán je vyšetřován na svobodě, o právní kvalifikaci jeho činu ještě není rozhodnuto. 

Mluvčí PČR Prostějov se k události odmítl vyjádřit. "K případům tohoto charakteru se s ohledem na sekundární viktimizaci poškozených zásadně nevyjadřujeme. Dbáme tak na ochranu obětí trestné činnosti," uvedl mluvčí.

Ve zprávě PČR ÚO Prostějov za rok 2017 je zmíněna i kategorie mravnostní kriminality. Ta zahrnuje zločiny jako znásilnění a pohlavní zneužívání. V roce 2017 byly zjištěny tři případy znásilnění a dva případy pohlavního zneužívání. Všechny uvedené trestné činy byly objasněny, veřejnost o nich ale neměla ani tušení. (ber)

Poslat nový komentář