Smetanovy sady otevřeny!

Smetanovy sady otevřeny!
Foto ber
Další fotky: 
Smetanovy sady otevřeny!
Smetanovy sady otevřeny!
Smetanovy sady otevřeny!
Smetanovy sady otevřeny!

 

Ve středu v 9 hodin byly představiteli města slavnostně otevřeny Smetanovy sady. Na svou konečnou podobu ale ještě čekají. 

 

 

Rekonstrukce přišla na 14 milionů korun. "Další 4 miliony bude stát vybudování oplocení. Výběrové řízení na dodavatele je již uzavřeno," uvedl náměstek přimátora Zdeněk Fišer.

K stále častějším dotazům obyvatel na dosadbu vysokých stromů se vyjádřila náměstkyně primátora Ivana Hemerková: "´Do listopadu letošního roku bude vysazeno 120 listnatých a 25 jehličnatých stromů." 

Na otázku, jak se jim současná podoba parku líbí, odpověděla většina oslovených jednoznačně. "Nevím, ale je to jak mlatevna. Kde nic, tu nic, kromě asfaltu," konstatoval Milan Svoboda. Eva Franková se netají nelibostí nad asfaltovými cestičkami: "Tohle je v parku jak pěst na oko. Ale užijí si zde vyznavači inlinů." Jana Maráková zase postrádá svůj oblíbený strom. "Léta jsem se chodila těšit pohledem na gingko bilobu, neboli jinan dvoulaločný, který rostl u Metra. Je pryč, což mě mrzí. Nevím, jestli vůbec ještě nějaký jiný v Prostějově roste," posteskla si.

Na druhou stranu se volná prostranství a rovné povrchy dají využít k mnoha aktivitám. "Nějaká už mi v hlavě klíčí," nechala se slyšet radní Milada Sokolová. (ber)

 

 

Komentáře

Smetanovy sady už nemají s parkem nic společného :(

 

 

Poslat nový komentář