Smržická šlapka oslaví v sobotu sedmnáctiny

Smržická šlapka oslaví v sobotu sedmnáctiny
Foto archiv KČT Smržice

 

Nevíte, co se sobotou? Co se tahle vyhupnout do sedla bicyklu a šlápnout do pedálů na Smržické šlapce? Ta startuje v sobotu od 7 do 10 hodin ve sportovním areálu za smržickým kulturním domem.

Pro malé cyklisty pořadatelé z klubu českých turistů Smržice připravili desetikilometrovou projížďku po cyklostezkách kolem Romže a Hloučely. Naopak pro extrémně náročné cyklisty je v plánu nejdelší 180 kilometrů dlouhá trasa s otočkou až na vrcholku Pradědu. „Účastníkům této trasy se bude měřit čas a na nejrychlejšího z nich čeká v cíli krásný zlatý pohár. Ostatní trasy se nejedou na čas ale na pohodu,“ dodal hlavní organizátor Zdeněk Balcařík.

Silniční trasy jsou nasměrovány do oblasti Protivanova a mají délku 30, 53, 72 a 100 kilometrů. Kdo má raději jízdu v terénu, může si ji vychutnat na trasách 15, 30, 42 a 60 kilometrů.

V cíli bude čekat na každého, kdo úspěšně projede všemi kontrolami, diplom a občerstvení z Restaurace U hřiště. Oceněn bude rovněž nejstarší a nejmladší účastník akce. Podrobné informace najdete nahttp://www.kctsmrzice.cz/index.php?smrzicka_slapka. (ber)

Poslat nový komentář