O voličský průkaz můžete žádat do středy

O voličský průkaz můžete žádat do středy
ilustrační foto PvNovinky.cz

Voličský průkaz, se kterým se můžete zúčastnit voleb, i když jste zrovna na opačném konci republiky nebo dokonce v zahraničí, mají v Olomouckém kraji už stovky lidí a další přibudou. Na jeho vyřízení zbývá ještě den.

Doklad si lidé mohou vyřídit na svém úřadu trvalého bydliště nejpozději ve středu. Stačí k tomu pouze občanský průkaz. Osobně může volič podat žádost až do dne uzavření volebních seznamů, to znamená do 18. října do 16 hodin. Pokud přijde na příslušnou ohlašovnu a požádá, je mu okamžitě vydán voličský průkaz.

Zájem je například i v Prostějově. „Prozatím magistrát vydal 245 voličských průkazů. Dá se předpokládat, že zájem potrvá až do toho 18. října. Voliči využívají možnosti, že nemusí ten víkend trávit v místě svého trvalého pobytu, ale mohou volit v rámci celé republiky. Byl i celkem velký zájem o volby v zahraničí na zastupitelských úřadech,“ uvedla vedoucí odboru občanských záležitostí Marie Javůrková:

Volební místnosti se otevřou v pátek ve 14 hodin. O poslanecká křesla se letos v Olomouckém kraji uchází 504 politiků z 25 uskupení. (red)

 

Poslat nový komentář